Dr. Hook – A Little Bit More

Amerikanske Dr. Hook hadde hatt en enslig hit om Sylvias mor tilbake i 1972. De forble riktig så store hjemme i Statene, men frem til 1976 var det svært så stille om bandet på vår side av Atlanteren.

Både single og album A Little Bit More forandret på det, og frem til om lag 1980 skulle det noe særegne bandet selge godt med plater også her. A Little Bit More skulle heller ikke bli deres største slager i Norge, for den skulle komme året etter.

A Little Bit More ble senere spilt inn av rekke countryartister, mens låtskriver Bobby Gosh aldri fikk noe gjennombrudd med sin originalutgave tilbake i 1973. Gosh var en av disse sliterne som arbeidet lenge i kulissene, og fikk innspilt en låt i ny og ne.

Dr. Hook etablerte seg fra 1976 for alvor i Skandinavia, og de ble også riktig så populære i Australia. I Norge lå albumet A Little More over ett år på listene, selv om selve singlen aldri klatret høyere enn en sjetteplass.

Kritikerne var kanskje ikke alltid så snille mot bandet, men det brydde publikum og platekjøpere seg midt imot.

I USA var de digre og nesten hver eneste utgivelse, klatret langt opp på listene og solgte i millioner. Albumene solgte imidlertid langt mindre, men det brydde verken nordmenn eller europeere seg om.

Noe av gjennombruddet i Norge og Skandinavia i 1976, skyldes nok at det meste av spøk og skjemt var blitt noe borte – til fordel for fengende og vel innspilte ballader.

Det skulle Hook og gjengen og fortsatte med inn i 1977, da de fikk sin største låt her i landet med Walk Right In.


DR. HOOK
A Little Bit More
(Bobby Gosh)
1976 Capitol
Produsert av Ron Haffkine
Utgitt på albumet A Little Bit More