Pussycat – Mississippi

Pussycat var fra Limburg helt sør i Nederland og var en septett frontet av noe så uvanlig som tre søstre.

Deres hyllest til Mississippi ble aldri noen hit verken langs Mississippi eller USA forøvrig, men i Europa solgte den rundt millionen og okkuperte flere lands topplister.

Pussycat var bygget på to tidligere grupper, der søstrene Tonny, Betty og Marianne Kowalczyk frontet Scum, mens herren Lou Willé kom fra bandet Ricky Rendall and His Centurions.

Han fant tonen på flere måter med søster Tonny, og dannet dermed gruppen Sweet Reaction – som like før gjennombruddet med Mississippi ble omdøpt til Pussycat av produsent og manager Eddy Hilberts.

Låten var da allerede noen år gammel, og låtskriver Werner Theunissen skulle samarbeide videre med bandet hele karrieren, uten at han kom opp i ermene med noen lignende slager siden. Hitsinglen ble deres eneste i Norge, men i mange andre land fulgte de OK opp også med Smile noen måneder senere.

På albumlistene maktet de også to andre plasseringer de kommende årene, men etter Wet Day in September i 1978, har Pussycat aldri siden vært innom noen norske salgslister.

Produsent Eddy Hilberts har forøvrig produsert en rekke kjente navn hjemme i Nederland og Tyskland, blant annet for The Kelly Family og Blue Diamonds.

Mississippi var en krysning midt mellom pop og country, selv om den i 1976 nok ble oppfattet nærmest sistnevnte sjanger. Tekstmessig var den noe original, der linjene spenner om rockens utvikling og etter hvert countrymusikkens noen synkende popularitet i ly av andre sjangre.

Pussycat holdt det gående like frem til 1985, og hadde i flere år etter suksessen i 1976 fin suksess i hjemland og Tyskland. Da hadde de rett og slett ikke råd til å holde det gående med et sjumannsstort orkester.

Blant bandet, og søstrene, var det Tonny – som egentlig het Antonia Johanna Cornelia – som fikk størst suksess etter oppløsingen med flere godt mottatte album i countrysjangren.

I 2005 fikk hun og ektemannen Lou Willé med seg igjen de to søstrene i prosjektet Major Dundee, og på samme tid bidro de alle fire på en finurlig reggea-innspilling av Mississippi.


PUSSYCAT
Mississippi
(Werner Theunissen)
1975 EMI
Produsert av Eddy Hilberts
Utgitt på albumet First of All