Smokie – I’ll Meet You at Midnight

Smokey – nå som Smokie – skulle bruke 1976 til å videreføre suksessen fra året før. Det klarte vel kvartetten bare delvis, men I’ll Meet You at Midnight viste at Bradford-guttene slett ikke var noen døgnfluer.

Albumet Midnight Cafè solgte ikke så mye som forgjengeren hjemme hos britene, men utgibvelsen gjorde det adskillig bedre i land som Norge og i særdeleshet Tyskland – hvor Smokie nå etablerte seg som et stort navn.

Spesielt ble Chris Norman populær, noe han har utnyttet så og si helt til i dag.

Utgivelsen var som de to første albumene delt 50/50 for låtskrivingen mellom Smokies egne medlemmer og Chinn/Chapman, og i ly av I’ll Meet You at Midnight ble også Something’s Making Me Blue og Wild Wild Angels kjente låter, som har fulgt bandet på samleplater og konserter siden.

Glaminspirasjonen i musikken var nå så og si helt borte, og Smokie startet en rekke med utgivelser som skulle stadfeste både sound og popularitet.

Det utnyttet de med et samlealbum i starten av 1977 med to nye låter. Begge av disse ble store hits, og den ene handlet om ei nabojente ved navn Alice …


SMOKIE
I’ll Meet You at Midnight
(Nicky Chinn/Mike Chapman)
 1976 RAK
Produsert av Mike Chapman og Nicky Chinn
Utgitt på albumet Midnight Cafè (ikke i Storbritannia)