Wings – Silly Love Songs

Paul McCartney og hans Wings fortsatte ved å levere årlige hitlåter og godtselgende album. Silly Love Songs ble ikke like stor i Norge som i andre deler av verden, men låten ble årets mest populære i USA.

Wings gikk inn i 1976 høyt oppe fra suksess-utgivelsen Venus and Mars. Forventningene var dermed store da Silly Love Songs ble sluppet som første låt fra den kommende oppfølgeren.

Låttittelen var ikke tilfeldig valgt, da musikkpressen ikke hadde særlig nådige mot enkelte av McCartneys tekster. Slikt sett var teksten et lite spark bak til kritikerne, som svarte ved å ikke så veldig snille verken mot låten, eller albumet Wings at the Speed of Sound.

1976 ble allikevel Wings kanskje største år som band, og viste at gruppen ikke bare var McCartneys soloprosjekt gjemt bak et treffende bandnavn. På albumet bidro samtlige medlemmer til tekst, musikk og vokal.

Wings var også på denne utgivelsen en kvintett, men grunnmuren var allikevel McCartney-paret og Denny Laine.

Både låt og album ble frontet av en pågående verdensturne, Wings Over the World tour, som i prinsippet hadde startet allerede i august 1975.

Navnet var kanskje noe misvisende, da Wings konsentrerte seg – med enkelt unntak – om de britiskspråklige landene, USA, Storbritannia og Australia. Resultatet ble også samlet på tampen av året på live-albumet Wings over America.

I motsetning til Venus and Mars har vel ikke Wings at the Speed of Sound fått like god ettermæle i dag, men Silly Love Songs regnes stadig som en trivelig låt i Wings karriere.

Utpå nyåret startet Wings på planene til nok et album, men det skulle bli en nokså komplisert affære å få til. Linda ble gravid, og uenigheter førte til at bandet igjen ble redusert til en trio.

Et nytt album lot deretter vente på seg, men Wings skulle allikevel i 1977 få kanskje sin største låt noensinne – da Mull of Kintyre ble lansert som en perfekt oppløp til julehøytiden.


WINGS
Silly Love Songs
(Paul McCartney/Linda McCartney)
1976 Capitol
Produsert av Paul McCartney
Utgitt på albumet Wings at the Speed of Sound