Boney M. – Sunny | Ma Baker

Med Sunny inn på listene i januar 1977, viste Boney M. at de slett ikke hadde tenkt å la seg glemme etter en enslig storslager.

Singlen var oppfølgeren til Daddy Cool, og selv om den ikke scoret like høyt på listene – banet den vei for gruppen som et fenomen både på listene og på scenen. I sin originale utgave med Cher, hadde låten vært en nummer 2 tilbake i 1966.

Mellom opptredener og turne i Europa utover våren, hadde allerede produsent Frank Farian startet arbeidet med oppfølgeren. Ma Baker bygget videre på soundet fra 1976-utgivelsene, og sørget for nok en toppsingle for Boney M.

Likheten med Daddy Cool var slående, men låten var noe mer variert i uttrykket enn 1976-hiten.

Nå het jo også ikke den virkelige Ma Baker Baker, men Barker – men det hadde ble vel ikke riktig så god klang over tittelen med originalnavnet. Selve låten hevdes også å være basert på en tunisisk folkelåt, og det var typisk for Farian å kombinere egne elementer med nettopp folkekjære elementer fra andre kulturer.

I Norge ble både single og album blant årets største suksesser, men nordmennene fikk kanskje noe overdose av Boney M., da neste single Belfast aldri kom inn på vår singleliste. Denne ble en stor suksess i flere andre land, og hjemme i Tyskland sørget den for gruppens fjerde strake nummer 1.

Ma Baker har senere vist seg å kunne la seg realisere også i senere utgaver. Nye versjoner og mikser har kommet både på 80- og 90-tallet, med tyskeren Sash!’ bearbeidelse i 1999 som den største suksessen.

Farian og Boney M. avsluttet turne og opptredener på senhøsten 1977 og ga ikke ut noe mer stoff fra Love For Sale. I stedet jobbet man i studio med hva som skulle bli Boney M.s aller største suksess. I april 1978 kom Rivers of Babylon.


BONEY M.
Sunny
(Bobby Hebb)
1976 Hansa
Produsert av Frank Farian
Utgitt på albumet Take the Heat Off Me


Ma Baker
(Frank Farian/George Reyam/Fred Jay)
1977 Hansa
Produsert av Frank Farian
Utgitt på albumet Love For Sale