Danny Mirror – I Remember Elvis Presley

Danny Mirror het egentlig Eddy Ouwens og hadde toppet listene før, han. Det var tilbake i 1975 som låtskriver for Teach-Ins Eurovision-vinner, Ding-a-Dong.

I motsetning til svenskene som omfavnet Ouwens hyllest til Kongen, sendte imidilertid ikke norske platekjøpere I Remember Elvis Presley helt til topps.

Ouwens var en av Nederlands mest kjente bakmenn og produsenter, og han hadde også en fortid i en av de første rockegruppene i landet – Eddy Nelson & the Eddysons. Han ga deretter flere singler med fin suksess under eget navn, før han konsentrerte seg om å skrive og produsere låter for andre.

Foruten Teach-In samarbeidet han også med duoen Bolland & Bolland, som siden skulle få størst suksess bak spakene: Først og fremst for østerrikeren Falco på 80-tallet.

Singlen kom på markedet bare noen uker etter Elvis’ død i august dette året, og selv om den ble liggende på vår singleliste i 21 uker, var det knapt noen annen utgivelse i 1977 som skapte flere diskusjoner. Var dette usmakelig og en kommersiell utnyttelse av Elvis’ død – eller var det en oppriktig hyllest til Presleys store stemme og slagere?

Publikum og kritikere har aldri blitt enige.

Noe riktig må imidlertid Ouwens ha gjort, for i 1984 fikk han med seg Presleys vokalgruppe The Jordanaires til et helt album bestående av medleys fra Elvis’ store katalog.

Ouwens karriere fra 80-tallet og utover, ble mer konsentrert rundt jingler til TV-reklamer og kjenningssnutter til radioprogram gjennom et eget selskap, selv om han har fortsatt med å jobbe som låtskriver for forholdsvis kjente navn hjemme i Nederland.


DANNY MIRROR (f. 1946)
I Remember Elvis Presley
(Medley – Eddy Ouwens/Dick Bakker/R. Dunhills)
 1977 EMI
Produsert av Eddy Ouwens