Donna Summer – I Feel Love

Donna Summers andre hitsingle i Norge var en futurisk og innovativ låt som pekte mer mot 90-tallets dancebølge enn samtidige discohits.

I Feel Love blir produksjonsmessig regnet som et lite mesterverk fra sin tid, skapt av produsent Moroder med hjelp av en rekke synther i studio – satt opp til å spille av lyder og rytmer samtidig.

Da syntesizere på 70-tallet ikke kunne spille av flere lyder på «en tangent», var produksjonen banebrytende i forhold til den tilgjengelige teknologien.

Det var ikke noe nytt med elektroniske instrumenter i popindustrien, men det var Moroders bruk av utstyret som var oppsiktvekkende. I Feel Love blir regnet som en viktig milepæl for utvikilingen av senere klubbmusikk og techno.

Låten var fra Summers femte album – på tre år – I Remember Yesterday. Her utfordret både hun og Moroder lytterne med impulser fra helt andre sjangre enn disco, selv om grunnmuren stadig var Summers spill på sex og suggerende og dansbare rytmer.

I Feel Love skulle gjenspeile fremtiden – og det kan man jo trygt si den klarte.

At Summer ikke bare var en vokal brikke i studio, ble også tydeligere, da hun på samtlige låter var medvirkende som låtskriver.

Selv om I Feel Love ikke nådde så veldig høyt på de norske listene, la den allikevel grunnlaget for at at hun som popnavn skulle bli en gjenganger også i Norge i årene som kom.

 Riktignok ble hennes neste utgivelse kanskje for sofistikert for norske platekjøpere, men en single og verk som MacArthur Park ble allikevel en stor hit i flere andre land.


DONNA SUMMER (1948-2012)
I Feel Love
(Giorgio Moroder/Donna Summer/Pete Bellotte)
1977 Casablanca
Produsert av Giorgio Moroder og Pete Bellotte
Utgitt på albumet I Remember Yesterday