Dr. Hook – Walk Right in

Det hadde tatt litt tid før Dr. Hook slo gjennom i Norge, men etter A Little Bit More i 1976 – så det ikke ut til å være mulig å bli kvitt dem.

I hele Skandinavia fortsatte gruppen å selge godt med singler og album, mens karrieren var heller noe dalende i alle andre deler av verden.

Walk Right in ble en av årets sommerslagere, men det skal da sies at den oppnådde moderat suksess hjemme i statene også.

Låten var en cover av en jug-låt fra 1930, som tross sine røtter i bluesen med årene fikk nokså klare referanser til countrymusikken. Med årene har den havnet i den eviggrønne kisten av amerikanske standardlåter, og har blitt en slik låt som alle har hørt – men ingen kjenner bakgrunnen til.

For Dr. Hook ble låten deres fjerde hitlåt i Norge, og frem til 1980 var de trofaste gjengangere på de norske listene. Samtlige album i denne perioden solgte i titusener, og 1977-utgivelsen Making Love and Music var ikke noe unntak. Dette var en stor kontrast til de engelskspråklige landene, der bandet ble regnet som et utpreget single-navn.

Ved overgangen til 80-tallet startet det å gå tråere, og Dr. Hooks siste hit i Norge ble Sexy Eyes helt i starten av 1980. De påfølgende albumene solgte deretter svært dårlig, og i 1985 gikk gruppen hver til sitt.

Et samlealbum i 1992, Completely Hooked, viste at publikum ikke hadde glemt dem, og et nytt samlealbum femten år senere – solgte også riktig så bra.

Vokalist Rick Sawyer reiste fra tusenårsskiftet rundt med sin egen utgave av bandet, noe han fortsatte med like til hans borgang i 2018. Da hadde imidlertid frontfigur Dennis Locorriere allerede planlagt et svært etterlengtet comeback, noe som etter hvert ble hindret av den kommende pandemien.

I skrivende stund (2021) er Locorriere imidlertid på veien igjen, som Dr. Hook starring Dennis Locorriere – og klare for konserter også i Norge.

Dr. Hook var blant disse gruppene som ikke tok seg selv alt for høytidelig, og med fengende låter i grenselandet rock, pop og country- vant de seg et usedvanlig stort publikum i hele Skandinavia.


DR. HOOK
Walk Right In
(Gus Cannon/Hosea Woods)
1977 Capitol
Produsert av Ron Haffkine
Utgitt på albumet Making Love and Music