Hot Chocolate – So You Win Again

Britiske Hot Chocolate med den karismatiske jamaicaneren Errol Brown i spissen, fikk vel aldri et egentlig gjennombrudd i Norge.

Allikevel fikk de tre hitsingler inn på våre lister, der So You Win Again var desidert den største.

Kvintettens egentlige klassiker, You Sexy Thing fra 1976, surfet bare kjapt innom en enslig tiendeplass – mens Put Your Love in Mes listekarriere i 1978, vel ikke var all verden å skryte av.

I Storbrtiannia var de derimot store, med tolv topp 10-singler og minst en låt inne på topp 40 hvert eneste år fra 1970 til 1984. En låt som You Sexy Thing gjestet siden listene både på 80- og 90-tallet, både i remikser og originalversjonen.

Bandet ble dannet i 1969 som The Hot Chocolate Band, trolig med et selvironisk glimt til hudfargen på flere av bandmedlemmene. Størst suksess fikk de med materiell dels skrevet av andre, men både vokalist Errol Brown og bassist Tony Wilson som forlot gruppen i 1975, leverte trofast egne låter – også til andre artister.

Hele tiåret samarbeidet de trofast med superprodusent Mickie Most, etter et kjapt – og kjipt – opphold på Apple helt i starten. Sjangermessig tok karrieren ikke ordentlig av før de startet flørten med discobølgen i 1976

Siden da og frem til gruppen brøt opp i 1986, var bandet et trofast og stort navn for britene. Deres siste virkelig store hit, var It Started With a Kiss fra 1982.

Hot Chocolate kom sammen igjen i 1992, og har siden surfet dels på nostalgi og dels på et nokså stort utvalg av samlealbum. Errol Brown har hatt noen få solosingler høyt på listene, men navnet hans vil alltid bli forbundet med bandets strøm av hitsingler på 70-tallet. I dag turnerer de jevnlig – uten Brown –  over hele Europa.

Hot Chocolates kombinasjon av rytmer, Browns mørke soulstemme og Mickie Mosts produksjon førte til at bandet en stund var blant de mest populære innen britisk pop og disco.


HOT CHOCOLATE
So You Win Again
(Russ Ballard)
1977 RAK
Produsert av Micke Most
Utgitt på albumet Every 1s a Winner