Pepe Lienhard Band – Swiss Lady

Pepe Lienhard (f. 1946) fra Lenzburg i Aargau var en saksofonist og storbandleder, som på 70-tallet fikk noen få hjemlige schlagere også innen popindustrien.

Pepe selv het selvfølgelgig ikke det, men derimot Peter Rudolf.

Lienhards store single ble 1977-utgivelsen Swiss Lady, som med alpehorn og en småironisk tekst, ble en fin slager i flere land over hele Europa. Til Skandinavia kom den som single på engelsk, men låten var opprinnelig på tysk – og var også landets bidrag til årets Eurovision.

I konkurransen ble den bare nummer seks, men den ble i Norge langt større enn den franske vinneren, Marie Myriam. For første gang siden 1970, da Norge ikke deltok, klatret ikke vinnerlåten fra konkurransen inn på VGs singleliste.

Swiss Lady var ikke noen egentlig «lady», men derimot Lienhards alpehorn(!) som selvfølgelig skulle behandles med ære og respekt som en ekte Dame. Hjemme i Sveits ble låten en stor hit og listetopper, og var Lienhards andre slager etter Sheila Baby litt tidligere på året.

Suksessen ble delvis fulgt opp med låten Piccolo Man. Men utover hyggelige plasseringer hjemme i Alpene, fikk Lienhard og bandet aldri noen slagere noen andre steder siden.

Lienhard gjorde nettopp som før popsuksessen, han vendte tilbake til jazz og storband slik han hadde drevet på med helt fra sitt første storband i syttenårs-alderen.

Han opparbeidet seg et rykte som en dyktig saksofonist og orkesterleder, og opptrådde ofte som orkester for langt større internasjonale land når disse gjestet Sveits og landene rundt.

Helt fra 80-tallet har det egentlige bandet vært oppløst, og Lienhard har i dag to utgaver av orkesteret: Pepe Lienhard Orchester for de noe flottere anledningene, og Pepe Lienhard Big Band for alt annet.


PEPE LIENHARD BAND
Swiss Lady
(Peter Reber)
 1977 EMI
Produsert av Peter Reber og Rolf Zuckowski