Space – Magic Fly

Space var prosjektet til Didier Marouani fra Monaco, som i årene 1977 til 1980 fikk stor suksess innen en bølge med science fiction-inspirert elektronisk musikk.

Marouani hadde i 1977 allerede en lite karriere bak seg, og han var da basert i Paris der han fra 1968 hadde studert musikk. Som låtskriver og produsent fikk han et lite gjennom brudd i 1974, og året etter turnerte han med Frankrikes rockelegende Johnny Hallyday.

Space dannet han sammen med Roland Romanelli, og Jannick Top, riktig så gjennomført med astronautkostymer og nokså fargerike sceneopptredener. Det førte til stor suksess over hele Europa, inkludert i øst der trioen også skapte seg et godt navn i daværende Sovjet.

Magic Fly var ved siden av Donna Summers I Feel Love en liten milepæl innen den elektroniske musikken, og spesielt hjemme i Frankrike regnes Space for å være innovatører innen langt senere klubb- og technosjangre.

Singlen – og albumet – ble deres eneste plasseringer på de norske listene, men de fikk store singler også senere. I 1979 fikk de blant annet også et lite gjennombrudd på de amerikanske listene, med låter som My Love is Music og Save Your Love for Me.

Space som gruppe strandet egentlig i 1980, men Marouani har siden arbeidet blant annet under navnet Paris-France-Transit. Han jobbet også som produsent og låtskriver for andre navn med stor suksess.

Space-navnet hentet han omsider tilbake rundt 1990 etter noen navnedisputer, og året etter rakk Marouani akkurat i tide å gjennomføre en rekke store opptredener med det statlige symfoniorkesteret i Moskva, før Sovjet ramlet sammen

Dette samarbeidet har fortsatt i Russland også senere, og Marouani/Space er stadig et stort navn i mange tidligere østblokk-land.

Magic Fly har kommet i flere versjoner og remikser gjennom årene, men i 2000 var det det britiske TV-fenomenet S Club som førte låten frem fra glemselen da den var samplet inn i singelhiten New Direction.

Marouani og Space er ennå aktive i dag, men det har vært relativt stille rundt dem siden deres siste utgivelse – From Earth To Mars – i 2011.


SPACE
Magic Fly
(Didier Marouani)
1977 Hansa
Produsert av Jean-Philippe Iliesco
Utgitt på albumet Magic Fly