Baccara – Darling

Med Darling sørget Baccara for et hat-trick av nummer 1-singler i Norge, og med det hadde de spanske damene okkupert topp-plasseringen her hjemme i et halvt år.

Singlen ble også det siste man hørte fra duoen, da kun albumet Light My Fire svippet innom listene i august senere på året. Det var godt mulig at nordmenn hadde fått en ordentlig Baccara-overdose, samt som flere kritikere hevdet – kanskje med rette:

Det måtte vel være måte på hvor mange kopier man kunne lage av farsotten Yes Sir, I Can Boogie!

Darling var en OK singleselger også i andre deler av Europa, men trenden var uansett på vei ned. I april representerte de Luxembourg – av alle land – i årets Eurovision sendt fra Paris. Låten Parlez-vous français? ble deres siste store hitsingle, selv om den i konkurransen skuffet mange med sin syvende-plass.

Våre naboer i Sverige og Danmark holdt ut noe til med duoen, men etter hvert stagnerte også karrieren der – og Baccara forble først og fremst et navn i hjemlandet, Frankrike og Tyskland.

I 1980 brøt det ut full krangel mellom jentene og produsentene, og med nye bakmenn ble 1981-utgivelsen Bad Boys en dundrende fiasko. Mateo og Mendiola skilte deretter lag, oppløste Baccara som duo og forsøkte seg deretter på egen hånd – uten større suksess.

Det ble til at de hver for seg dannet sine egne utgaver av Baccara, med både nyutgivelser, remikser og gamle slagere på repertoaret. Av og til dukket de opp på listene med måtelig suksess, spesielt i Sverige der Mateo var basert med norsk ektemann.

Hennes versjon av Baccara scoret høyt hos svenskene med en nyinnspilling av Yes Sir i 1999, og hun forsøkte seg også i Melodifestivalen noen år senere uten hell.

De siste årene ble det imidlertid stille fra begge duoene, der Mateo var danseinstruktør i Hamburg mens Mendiola hadde sin base i Madrid. Mendiola gikk bort i september 2021.


BACCARA
Darling
(Rolf Soja/Frank Dostal)
1978 RCA
Produsert av Rolf Soja
Utgitt på albumet Light My Fire