Exile – Kiss You All Over

Å plassere amerikanske Exile i pophistroien er såre enkelt: Kiss You All Over var og ble deres eneste store hitsingle.

Bandet, med opphav i Richmond, Kentucky, hadde i 1978 allerede et tiår bak seg uten suksess. Med en nokså flytende besetning under bandnavnet Exiles, ble omsider tingenes tilstand stabilisert da vokalist Jimmy Stokley (1943-85) kom med i gruppen. Han var også frontfigur og vokalist på suksessen som kom i 1978.

Etter å ha forsøkt seg i forskjellige sjangre, endte Exile opp med et nokså poprettet materiell mot midten av 70-tallet. I 1977 fikk de omsider en liten minihit med Try It On.

Bandet ble deretter kontaktet av Nicky Chinn og Mike Chapman som hadde en del låter som de ikke synes passet for deres andre artister i stallen (deriblant. Smokie). I tillegg ønsket Chinn/Chapman å erobre det amerikanske markedet.

Resultatet ble en låt og et album som gjorde det riktig så skarpt, og Exile fikk etter et tiår i kulissene endelig en hitsingle. Kiss You All Over er kanskje lett gjenglemt i dag, men den var senhøsten 1978 en av de store klinelåtene på dansegulvene – og i grunnen et spor som ledet tanken inn på adskillig senere powerballader.

Exile klarte på ingen måter å følge opp suksessen, og de påfølgende singlene landet langt nede på listene. Bandet gikk omtrent i oppløsning året etter, men de fortsatte å eksistere og opplevde utpå 80-tallet å gjøre det usedvanlig skarpt på amerikanske country-stasjoner med en rekke toppere på Billboards countryliste.

Suksessen varte til om lag 1990, da en stadig endring i besetningen førte til at det definitivt var over. Noen gjenforeninger har det vært siden, men nye innspillinger har ikke kommet fra Exile siden 1993.


EXILE
Kiss You All Over
(Nicky Chinn/Mike Chapman)
1978 RAK
Produsert av Mike Chapman
Utgitt på albumet Mixed Emotions