Frankie Valli – Grease

Travolta og Newton-John skulle i utgangspunktet få sterk konkurranse fra Frankie Valli da Grease-feberen ble innledet. Disse to singlene fra filmen ble nemlig utgitt så og si samtidig.

Travolta/Newton-John «vant» – men amerikanske Valli fikk stødig hjelp fra Barry Gibb og hans team til å få sin største solohit i karrieren noensinne.

Låten Grease ble aldri brukt i selve handlingen i filmen, men den fungerte – og fungerer ennå dag i mange oppsetninger –  som en vignett. På lerretet var låten spikret inn i en typisk, amerikansk tegneseriestil før selve filmhistorien ble sparket i gang.

Frankie Valli het egentlig Francesco Stephen Castelluccio og var fra New Jersey. Han var slett ingen nykommer og et stort og kjent navn hjemme i USA. Der var han kjent som en frontfigur i The Four Seasons, en av de mestselgende vokalgruppene i Statene, og et navn som aldri fikk noe egentlig gjennombrudd i Norge.

Enten alene eller med gruppen hadde Frankie Valli flere store singler i USA på 70-tallet, men etter Grease og discobølgens avskjed – forsvant han fra listene.

Fra 80-årene og frem til i dag har han konsentrert seg om sin utgave av gruppen og kun gitt ut sporadiske soloutgivelser.

I 1994 ble en remiks av December 1963 en stor hit på Billboard, mens Grease fortsatte å leve sitt eget liv både på scene, film og radio  – og den forblir låten Valli alltid vil forbindes med utenfor det amerikanske markedet.


FRANKIE VALLI (f. 1934)
Grease
(Barry Gibb)
1978 RSO
Produsert av Barry Gibb, Albhy Galuten og Karl Richardson
Utgitt på soundtracket Grease