Hits Norge

Pop og rock gjennom 50 år

John Paul Young – Love Is in the Air

© Scotti Brothers Records

Australske John Paul Young med kallenavnet Squeak, er et typisk eksempel på hvordan en artist kan leve på en enslig verdensslager resten av livet.

I Australia har riktignok Young hatt en adskillig mer omfattende karriere, og hans største suksess kom i samarbeid med AC/DC-produsent George Young – som ikke var i slekt, verken familiært eller musikalsk.

Young var født i Glasgow men kom elleve år gammel til Sydney. Gjennom oppveksten ble han oppfordret til å synge på skolen, og hans gjennombrudd kom sent i tenårene i en oppsetning av Jesus Christ Superstar .

Manager og produsent Simon Napier-Bell oppdaget talentet og skaffet ham platekontrakt og kontakt med låtskriveren og produsenten George Young, som i denne tiden vekslet mellom å hjelpe sine brødre i AC/DC og en egen karriere i The Easybeats.

Det førte til en rask suksess i Australia med flere hits, og i 1977 spredte discolåten Standing in the Rain seg til fine listeplasseringer også i deler av Europa.

Love Is in the Air var oppfølgeren og ble en slags sommerlig evergreen fra 1978, men også Youngs siste spor av verdenssuksess. Låten har fra tid til annen dukket opp både i filmer og reklamer, og har forunderlig nok alltid har vendt tilbake på radioer og mimrelister gjennom tidene.

Young bygget videre suksess noe bort fra disco-en og gikk mot mer gitarbasert materiell. De største salgstallene stilnet utpå 80-tallet, og mot slutten av tiåret konsentrerte han seg mer om radio fremfor nye plateinnspillinger.

Han gjorde derimot comeback ikke lenge etterpå, og i 2000 kunne bokstavelig talt hele verden igjen høre Love Is in the Air fra avslutningsserenomien av OL i Sydney.

Hans siste originale album kom i 2006.

I Australia er John Paul Young en av landets store stoltheter, og han ble i 2009 inkludert i landets egen Hall of Fame.


John Paul Young (f. 1950)
Love Is in the Air
(George Young/Harry Wanda)
1977 Scotti Brothers Records
Produsert av George Young og Harry Wanda
Utgitt på albumet Love Is in the Air