Rod Stewart – Do Ya Think I’m Sexy?

Frem til 1978 hadde musikkpressen vært riktig så høflige med Rod Stewarts tilbakelente gitarer og hans til tider smakfulle tolkninger av andres låter. Den velviljen forsvant som dugg for solen med utgivelsen av  Do Ya Think I’m Sexy?

Rod Stewart hadde egentlig vært noe av en kameleon i popindustrien, der musikken og jetset-livet – i alle fall slik det ble fremstilt i pressen –  virket å være fra to nokså forskjellige verdener.

I ettertid kan det være fristende å si at Do Ya Think I’m Sexy? og albumet Blondes Have More Fun ikke gjorde noe annet enn å smelte sammen dette, og Stewarts noe utsvevende liv i sladderpressen ble nå selvironisk både synlig og hørbart på plate og i musikkvideo.

Stewart var raskt ute med å forsvare kritikken mot den sterkt disco-inspirerte stilen, og han fikk mer enn nok svar på tiltale da låten gikk til topps både i Storbritannia og USA. Derimot fikk han trøbbel med rettighetene til låten, da den brasilianske world-musikeren Jorge Ben Jor anklaget Stewart for plagiat av hans Taj Mahal.

Stewart unnskyldte seg og saken ble avklart utenfor domstolene.

Låten ble også fremført og gitt til UNICEF i anledning TV-showet, konserten og albumet The Music for UNICEF Concert: A Gift of Song.

Singlen ble Rod Stewarts største suksess siden Sailing i 1975, men dessverre førte den også til en solid dørstokk i karrieren. Det skulle gå noen år før en ny Stewart-single speidet mot de øvre delene av hitlistene.

I hjemlandet kom ikke denne før i 1983 med Baby Jane, mens nordmenn var høfligere og falt for Tonight I’m Yours i 1981.


ROD STEWART (f. 1945)
Do Ya Think I’m Sexy?
(Rod/Stewart/Carmine Appice/Duane Hitchings)
 1978 Warner Bros.
Produsert av Tom Dowd
Utgitt på albumet Blondes Have More Fun