Wings – With a Little Luck

Paul McCartney og Wings var tilbake i hverdagen etter en tur til skotske heder og fjorder med Mull of Kintyre på tampen av 1977. With a Little Luck ble nok en hitsingle for bandet, om ikke til samme stil som forgjengeren.

Låten var første single fra albumet London Town og plasserte seg godt oppe på listene i de fleste vestlige landene. Den var innspilt hele ett år tidligere, mens ennå Jimmy McCulloch og Joe English var medlem i bandet.

Låten regnes som en av de få låtene fra Wings-perioden der McCartney våget å ta med seg noe optimisme fra Beatles-dagene inn i musikklandskapet.

Wings var i 1978 kun en trio med ekteparet McCartney og Denny Laine, men mot slutten av året ble bandet suplementert med Laurence Juber på guitar og Steve Holley på trommer.

London Town ble Wings siste store suksess, der albumet nådde nummer to på VGs albumliste og ble liggende der i hyggelige 22 uker. I 1979 kom deres siste, lille hitsingle i Goodnight Tonight (nr 9), mens oppfølgeralbumet Back To the Egg ble heller noe labert mottatt.

Imidlertid fikk bandet skryt av sporet (og singlen) Rockestra Theme, som var innspilt sammen med en rekke kjente musikere. Låten fikk tidenes første Grammy-pris for en instrumental-innspilling.

Etter Back To the Egg, syslet McCartney i 1979 med sitt eget stoff – noe som resulterte i det noe overraskende soloalbumet McCartney II og singlen Coming Up.

Utover 1980 og 1981 jobbet Wings sporadisk sammen igjen med tanke på både nye innspillinger og ferdigstillelse av allerede eksisterende demoer. Men etter John Lennons død og McCartneys arbeid med soloalbumet Tug of War, forlot Denny Laine bandet og Wings ble formelt oppløst.

Veien videre lå da vidåpent for Paul McCartney, og han skulle få en liten gullperiode som soloartist den første halvden av 80-tallet – og blant annet hans første nummer 1 i Norge siden Beatles.

I løpet av karrieren la Wings fra seg hele seks listetoppere i USA og omlag ti til fjorten store hitsingler i andre deler på kloden.

Statistisk blir ofte Wings-perioden inkludert i McCartneys soloutgivelser på de fleste listeoversikter, noe som gjør at bandet ennå i dag ligger skyhøyt på oversikter over tidenes mest populære navn – også i Norge.


WINGS
With a Little Luck
(Paul McCartney)
1978 Parlaphone
Produsert av Paul McCartney
Utgitt på albumet London Town