Patrick Hernandez – Born to Be Alive

I rekken av artister som har overlevd tiår av en eneste låt, finner vi spanskættede Patrick Hernandez.

Hernandez var egentlig en klubbsanger og opptrådde i flere år i en duo, da han i 1978 fikk kontakt med den fransk-belgiske produsenten Jean Vanloo. Resultatet var en 1979s store farsotter i Europa, Born to Be Alive.

Hernandez var ikke en helt ukjent figur innen fransk popmusikk, da han sammen med sin musikalske partner Hervé Tholance i nesten et tiår hadde både skrevet låter og backet opp andre franske artister.

Ingenting kom selvsagt opp mot den suksessen han skulle oppleve i løpet av vinteren 1979. Da var han like ved å oppgi hele musikkbransjen, etter å ha opplevd nedtur på nedtur både i forskjellige band og under eget navn.

Born to Be Alive var selvskrevet og visstnok opprinnelig tenkt med et adskillig mer rocket uttrykk enn den ferdige innspillingen. Først av en suksess i Italia, spredte singlen seg stadig nordover – og gikk til topps i de fleste germanske landene. Den ble en topp 10 i Storbritannia, og også i USA ble den en discoslager som klatret høyt på Billboard.

Hernandez hadde ingen forutsetninger eller ambisjoner til å surfe videre på suksessen, og oppfølgeren Disco Queen ble nærmest en flopp og maktet så vidt å bli en hit i hjemlandet.

Albumet, som stort sett bestod av hitsinglen og noen flere lengre discolåter, kom ut flere måneder etter selve låten – og det helt på tampen av discobølgen og solgte deretter heller labert.

Patrick Hernandez forlot musikkbransjen nokså raskt etter tiårsskiftet og forsvant i det stille. Omtrent hvert tiår har han imidlertid vendt tilbake for noen få eksklusive opptredener, og Born to Be Alive ble blant annet utgitt i en nyinnspilling i 1987.

De siste årene har han ofte verdt å se – og høre – på franske TV-stasjoner.


PATRICK HERNÁNDEZ (f.1949)
Born to Be Alive
(Patrick Hernandez)
 1978 CBS
Produsert av Jean Vanloo
Utgitt på albumet Born to Be Alive