Hits Norge

Pop og rock gjennom 50 år

Bill Lovelady – One More Reggae for the Road

© Charisma

Bill (William) Loveladys forsøk i popmusikken strandet med en enslig hitsingle i Storbritannia – og en enda større, men like enslig låt i Skandinavia.

Der britene husker Reggae For it Now som en liten slager i 1979 (nr. 13), var det oppfølgeren One More Reggae for the Road som ble en av sommerens mest slitesterke og største singler i 1980. I Sverige gikk den helt til topps, mens den i Norge oppnådde etter tre måneder å ende opp som en nummer to midt i sommerferien.

Om Bill Lovelady finnes det lite informasjon å spore opp. Hans reggae-influerte poputgivelser kom ut som noen ytterst få singler og to album i perioden 1979 til 1981. Deretter slo han seg sammen med ikke ukjente Julian Lloyd Webber i det kortlivede bandet og prosjektet Oasis, hvor også Mary Hopkin deltok.

I 1987 kom prosjektet Bill Lovelady’s Band From Every Club In Town med flotte illustrasjoner av Lovelady selv, og en stil langt fra popforsøket syv år tidligere Dette ble det siste virkelige prosjektet fra Loveladys side, før han snudde opp-ned på hele karrieren.

Fra og etter 90-tallet har han omtrent strøket bort alle referanser til popmusikken og fremstår i dag som en anerkjent klassisk komponist under fødenavnet William. Han er også en utmerket illustratør og arrangør.

Som William Lovelady har også vært nominert til en Emmy, for soundtracket til National Geographics Flying Devils.


BILL LOVELADY (f.1946)
One More Reggae for the Road
(Bill Lovelady/Aubrey Cash)
1979 Charisma
Produsert av Bill Lovelady og Clive Crawley
Utgitt på albumet Cheer Up