Kids – Hun er forelska i lærer’n

The Kids var egentlig dannet så tidlig som i 1977 under navnet Page 9 i Melhus. Året etter ble gruppen Harvest, før Dag Ingebrigtsens inntog i bandet førte til to år med platina-salg – og -hår – som The Kids.

Fra Page 9 var fire medlemmer hele tiden aktive, og The Kids bestod av:


  • Torstein Flakne – f. 1960 – gitarer
  • Svein Morten Lunde – 1959-96 – bass
  • Arild Samstad – f. 1961 – tangenter
  • Ragnar Vigdal – f. 1961- trommer
  • Dag Ingebrigtsen – f. 1958 – vokal fra 1979

Ingebrigtsen, som var eneste medlem fra Trondheim, hadde da spilt i bandet Subway Sucks.

The Kids inntok både norske lister, skjermer og scener på en måte som aldri gjort tidligere av et norsk navn. Her var alt spikret fast fra første stund: Imaget var klart rettet mot tenåringsmarkedet; bandet hadde en klar profil og egen logo – og i tillegg spilte man inn en musikkvideo, noe som var uhørt for et norsk navn i 1980.

Alt dette slo ut i full blomst, og albumet Norske jenter solgte til platinum og opp mot 100 000 eksemplarer. The Kids maktet også å få suksess i Sverige, der den svenskspråklige utgaven av både single og album gjorde stor suksess. En engelskspråklig utgave ble imidlertid ikke like godt mottatt.

Selv om hysteriet – for det var et lite hysteri – la seg utover senvinteren og oppfølgeren Sønner av Norge i 1981 ikke solgte like bra – står The Kids tilbake som en viktig brikke i norsk rock: Ikke bare grunnet at de viste at norske band kunne ta opp kampen mot utenlandske navn også innen rocken, men også fordi et par av bandmedlemmene ble svært så sentrale også da The Kids ble oppløst i 1982.

Torstein Flakne dannet Stage Dolls og Dag Ingebrigtsen TNT. Begge ble sentrale grupper innen norsk rock i årene som kom, og både Flakne og Ingebrigtsen skulle vise seg å levere låter i flere sjangre som etablerte den blant de mer suksessrike norske låtskriverne.

The Kids har blitt gjenforent flere ganger. I 1990 gikk en nyinnspilling av Hun er forelska i lærer’n igjen inn på VGs singleliste, mens Vil du værra med mæ hjæm i natt tre år senere førte til en stor radioslager.

I 2007 ble det nye opptredener og samlealbumet Hits for Kids – og nye 14 uker på albumlistene. Lunde, som hadde gått bort i 1996, var da erstattet av  Stage Dolls’ Terje Storli. The Kids var også kort gjenforent i 2019.

I ettertid står både The Kids og låten tilbake som et av de mest gjennomførte og gjennomtenkte øyeblikkene i norsk pop- og rockhistorie. Jovisst var det mulig, også på norsk. Og selv om Kids i seg selv ble en kortvarig historie, skulle talentene sette store spor av seg videre innen norsk musikkliv.


THE KIDS
Hun er forelska i lærer’n
(Trond Ingebrigtsen/Torstein Flakne)
1980 CBS
Produsert av Rune Nordal og Kristian Lindemann
Utgitt på albumet Norske jenter

* I svensk versjon som Hon är förälskad i lärar’n