Ottawan – D.I.S.C.O.

Å gi ut en låt med ordet disco i tittelen i 1980 skulle egentlig vært musikalsk selvmord, men Ottawans kombinasjon av pop, karibiske elementer og litt Boney M.-rytmer viste seg å være en suksessoppskrift.

Ottawan var en duo satt sammen av de franske bakmennene Daniel Vangarde og Jean Kluger. Låten var også opprinnelig utgitt på fransk, men stor suksess i nettopp flere franskspråklige land – gjorde sitt til at innspillingen også fikk en engelsk utgivelse.

Det var duoen Jean Patrick Baptiste og Annette som utgjorde Ottawan både bak mikrofonen og utad, og begge hadde sine aner i det fransktalende Karibia. Baptiste hadde hatt tilhold i Paris gjennom hele oppveksten og blant annet sunget i barnekor, før han på 70-tallet dannet gruppen Black Underground som opptrådde på klubber og barer i hovedstaden.

Der var der han ble hentet inn av Vangarde og Kluger og satt sammen med danseren og artisten Annette til Ottawan i 1979.

Det hele kunne virke som nok et studiokreert produkt med en enslig svale på listene, men franskmennene hadde mer på lager, de. Etter en liten minihit med oppfølgeren You’re OK, dro Ottawan til med Hands Up! som ble en storselger i 1981.

D.I.S.C.O. hadde en en okså tullet, men allikevel morsom tekst, der bokstavene egentlig stor for ord: Delirious, Incredible, Superficial …

Etter å ha vært borte fra dansegulv og radiolister i et tiår, tok danceprosjektet N-Trance låten tilbake til listen i 1997 – mens Chico Slimani og isarelske TYP har fått måtelig suksess med nyere versjoner av låten siden.


OTTAWAN
D.I.S.C.O.
(Daniel Vangarde/Jean Kluger)
1980 Carrere
Produsert av Daniel Vangarde og Jean Kluger
Utgitt på albumet D.I.S.C.O.