Lars – Livet er for kjipt

Fredrisktad-gutten Lars Kilevold fremførte egentlig Livet er for kjipt på en lokal russerevy i hjembyen, og med hjelp av Claes Nebb og Henning Kvitnes (alias Neeb & Klør), endte låten også på single.

Flere av Kvitnes’ kompanjonger fra hans daværende band, The Young Lords, deltok også på innspillingen.

Livet er for kjipt slo ikke umiddelbart til. Den snek seg nokså raskt inn på VGs singleliste, men den ble liggende jevnt i de nedre delene av listen nokså lenge. Veldig lenge. Først etter nyåret begynte salget å ta av, og et halvt år etter at singlen ble utgitt – snek så Lars seg helt til topps i februar 1981. Totalt ble det hele 35 offisielle uker på salgslisten.

I mediene ble han ofte omtalt som Kjipe-Lars, og han klarte til en viss grad å innfri forventningene da albumet med samme navn som hitlåten, kom i butikkhyllene mens singlen lå på topp. Her var Livet er for kjipt spilt inn på nytt, mens to andre låter Hei på deg og Jubel og Blod ble utgitt som en dobbeltsidig oppfølger. Denne ble Lars’ siste single på hitlistene under hans eget navn, selv om albumet Er’u klar solgte greit nok da dette kom i 1983.

Utover tiåret ble hans mest kjent som låtskriver og studiomusiker for andre i Norge, og spesielt i samarbeid med The Monroes på flere av deres låter.

Det var også gjennom Monroes han ble kjent med Torstein Bieler, og i 1987 kom Kilevold og Bieler ut med det felles prosjektet Ute Til Lunch og en av de mest underfundige norske hitlåtene dette året.

Senere prosjekter har også inkludert Sons of Angels og en rekke reklamelåter, blant annet for Peppes Pizza og Grandiosa.


LARS (f. 1960)
Livet er for kjipt
(Lars Kilevold)
 1980 New Noise
Produsert av Neeb & Klør
Senere nyinnspilt til albumet Livet er for kjipt