Ottawan – Hands Up

Med sin andre toppslager på ett år, kunne det et lite øyeblikk det se ut som franske Ottawan slett ikke skulle bli en kortvarig suksess. Slik gikk det allikevel ikke helt.

Selv om Hands Up ble en farsott høsten 1981, ble det duoens andre – og siste – store hitsingle. I motsetning til discoflørten – på flere måter – fra D.I.S.C.O. året før, var singlen satt i rent popland. Det gjorde sitt til at denne utgivelsen overlevde nokså lenge utover tiåret i motsetning til forgjengeren.

Oppfølgeren Crazy Music gjorde det greit i Tyskland og Australia, men selv med en teft for enkel og iørefallende refrenger – falt prosjektet nokså raskt fra hverandre. Allikevel ble Ottawan superstjerner i datidens Sovjet, som så vidt hadde startet å lirke litt på de nokså konservative holdningene til vestlig popmusikk. Etterspørselen etter vestlig pop var enorm.

Den mannlige halvdelen Jean Patrick Baptiste fikk dermed blod på tann og forsøkte å utnytte suksessen til egen solokarriere. Det gikk alt annet enn bra, samtidig som Ottawan uten Patrick – aldri klarte å erstatte hans radiovennlige stemme. Enden ble at Patrick selv overtok Ottawan-navnet, og har ved jevnlige bytter av kvinnelig partner opptrådd helt til i dag frontet av de to tidlige 80-talls-slagerne.

Selv om Hands Up i sin tid ble en noe mindre hitsingle enn forgjengeren, er den blant mange allikevel den som huskes best i dag. Og så må det sies at den fikk god hjelp av en riktig så kreativ musikkvideo.

I 1995 var låten tilbake på norske singlelister, da med det norske prosjektet Hype – frontet av Linda «Lek» Johansen.


OTTAWAN
Hands Up (Give Me Your Heart)
(Jean Kluger/Daniel Vangarde)
1981 Carrere
Produsert av Daniel Vangarde
Utgitt på albumet Ottawan 2