Bolland – You’re in the Army Now

Brødrene Rob og Ferdi Bolland var opprinnelig fra Sør-Afrika, men slo seg ned i Nederland etter et kort opphold i Tyskland i tenårene.

Allerede knappe 20 år gamle dannet de sitt eget studio på midten av 70-tallet, etter å noe mislykket ha forsøkt seg innen folk/pop-sjangeren. De fikk jevnlig suksess i sitt nye hjemland Nederland med flere singler og album, men utenfor var det knapt noen som noterte seg låtene deres.

Musikken bar preg av elktroniske innflytelser, og brødrene var tydelig inspirert av de elektroniske bølgene som spesielt tyske Kraftwerk og David Bowie førte på 70-tallet. I Nederland ble de senere forbilder for dance-bølgen som satte inn på 90-tallet, men utenom hitsinglene på 80-tallet – var det som produksjonsteamet Bolland & Bolland brødrene først og fremst skulle få internasjonal suksess.

You’re in the Army Now ble deres eneste hitlåt utenfor hjemlandet, der den ble en stor suksess i Skandinavia. I Norge lå den på topp i hele seks uker. Da denne innspillingen er omtrent glemt i dag, skyldes det selvfølgelig Status Quos totale omarbeidelse av låten fire år senere – en innspilling som ble en langt større hit i Europa enn originalinnspillingen.

Bolland fortsatte med å gi ut jevnlig med album og singler frem til 1995 på egen hånd, men selv i Nederland kom deres egne utgivelser til kort med den suksessen som kom som låtskrivere og produsenter for andre.

Spesielt fikk østeriske Falco hjelp sin sin suksess fra brødrene, og de stod bak alle hans største hits dette tiåret. Også et navn som Samantha Fox fikk stødig hånd av Bolland til sin største amerikanske hit i Naughty Girls.

Fra slutten av 90-tallet ble det roligere fra både produksjonshendene og egne utgivelser fra Bollands. De har siden eksperimentert med et adskillig hardere lydbilde enn synthpopen de var kjent for i storhetstiden.


BOLLAND
You’re in the Army Now
(Rob & Ferdi Bolland)
1981 CBS
Produsert av Rob & Ferdi Bolland
Utgitt på albumet The Domino Theory