Michael Jackson & Paul McCartney – This Girl Is Mine

Det som skulle vise seg å bli en liten intro til pophistoriens største suksess noensinne, var en hyggelig duett og single fra en av rockens største navn – og i 1982 en av de mest talentfulle.

Det var nemlig ingenting på tampen av 1982 som tilsa at Jacksons andre voksne soloutgivelse, Thriller, i løpet av året som kom skulle bli et fenomen.

This Girl Is Mine ble McCartneys andre hit for året i duett med en mørkhudet amerikaner. Den ble langt fra like stor som han og Stevie Wonders Ebony and Ivory, og Norge var faktisk et av landene hvor låten plasserte seg høyest i.

Singlen var forøvrig innspilt langt senere enn hva som skulle bli en adskillig større hitsingle, Say Say Say. Denne ble utgitt først på McCartneys 1983-utgivelse, Pipes of Peace.

This Girl Is Mine ble aldri noensinne fremført live, og i dag er heller ikke musikkvideoen fra 1982 tilgjengelig.

Samarbeidet Jackson/McCartney som var riktig så hyggelig disse årene, ble allerede noen få år senere satt virkelig på prøve da Jackson likesågodt kjøpte opp og ble sittende på rettighetene til hele Beatles-katalogen. Mediene fremstilte vel «uvennskapet» mer enn vondt var, men Jackson hadde nok skyld i at Beatles’ låter en god stund ble nokså strengt bevoktet.

Thriller ble ikke umiddelbart en stor suksess, bortsett fra hjemme i USA. Den fikk stort sett gode kritikker, men overlevde i første omgang i skarve ni uker på VGs albumliste. Det var først i løpet av våren 1983 at fenomenet Thriller startet å ta av, og først da fikk nordmenn – og europeere- øynene opp at noe var på gang som var helt usedvanlig i pophistorisk sammenheng.

Låt på låt skjøt høyt og også til topps på Billboard, og til dels banebrytende musikkvideoer fikk til og med spilletid på norske skjermer. Tenk det!

Låtene som omsider utover i 1983 gjorde Jackson til stjerne også i Norge, ble Billie Jean og Beat It.


MICHAEL JACKSON & PAUL McCARTNEY
The Girl Is Mine
(Michael Jackson)
1982 Epic
Produsert av Quincy Jones
Utgitt på albumet Thriller