Trio – Da da da

Originaltittelen på Trios eneste millionselger, var Da da da, ich lieb’ dich nicht du liebst mich nicht aha aha aha !

Da var det kanskje like greit at resten av verden aldri fikk vite nettopp det, siden låten ble utgitt i alle fall på tre språk utover den tyske originalversjonen. I Norge ble den kjent både på tysk og engelsk – og i noen versjoner midt mellom.

Trio var nettopp en trio bestående av Stephan Remmler, Kralle (Gert Krawinkel), og Peter Behrens. De hadde sitt opphav utenfor Oldenburg i Niedersachsen, og i tenårene spilte alle tre på slutten av 60-tallet i forskjellige band i Hamburg. Ingen av gruppene eller prosjektene fikk derimot noen suksess, til tross for sporadiske utgivelser, og Remmler og Kralle utdannet seg etter hvert til lærere og hadde musikk kun som hobby utover 70-tallet.

Trioen ble endelig Trio rundt 1980, og tanken var å danne et fullt band. Men uten bassist fortsatte de tre alene, og utviklet dermed et nokså særpreget og minimalistisk lydbilde basert på svært enkle gitargrep, synthpregede trommer – og Remmlers kjølige stemme.

I ettertid har de blitt plassert i den tyske trenden og betegnelsen Neue Deutsche Welle, som er en betegnelse på de nye musikkstrømmene som kom i Tyskland på starten av 80-tallet.

Som gruppe fikk Trio utgitt tre album i perioden 1981 til 1985, flere singler – og en totalt mislykket spillefilm! Da da da ble deres ene store verdensslager, med salgstall som oppgis til opptil smått utrolige 13 millioner, noe som gjør den til en av tidenes mest solgte tyske låter.

Noe av grunnen var muligens at samlere kunne kjøpe flere versjoner, utgitt i forskjellige farger på singlecoveret.

Utenfor Tyskland klarte selvfølgelig ikke trioen å følge dette opp en slik hitlåt, men de maktet fire store låter til i hjemlandet – før det hele sprakk fullstendig i overgangen 1984/85.

Vokalist Remmler var den eneste av de tre som etter splittelsen hadde en viss suksess, der flere låter og album solgte greit på det tyske markedet. Men mot slutten av tiåret, var det blitt helt stille også fra ham.

I 1997 våknet imidlertid Da da da til live igjen, etter at VW brukte låten og temaet i en bilreklame – også i Norge. Trio ble aldri gjenforent som mange andre prosjekter, men plateselskapet fikk ristet ut et par samlinger – og selve låten har siden fått en liten renessanse både i andres innspillinger og i nye remikser.


TRIO
Da Da Da
(Stephan Remmler/Gert Krawinkel)
1982 Mercury
Produsert av Kalus Voorman
Utgitt på albumet Trio