Renée & Renato – Save Your Love

Renée og Renato var britiske Hilary Lester og italienskfødte Renato Pagliari (1940-2009). Det vil si: Hilary så man ikke stort til, da hun sa takk for seg allerede før låten stormet til topps både i Norge og i Storbritannia.

Dermed var egentlig prosjektet avsluttet før det det i hele tatt kom i gang, men Renato fikk med seg en «ny» Renée på opptredener og promoteringer – og dermed var i alt i sin skjønneste orden allikevel. Noen ny hit ble det derimot aldri til tross for noen få singler utover 1983, men Save Your Love står tilbake som en låt mange husker fra vinteren 1983.

Etter å ha toppet hos britene over julen, gikk det et par måneder før det hele tok av i Norge. Men fra mars, toppet den i seks uker og ble en av årets mest populære singler. Teller man førsteplasser, ble låten årets mest populære etter F.R. Davids Words.

Hilary Lester så få, om noen, noe til verken før eller siden – mens Renato forsøkte seg med noen album de påfølgende årene. Han var fra Roma, men ble boende i London fra midten av 70-tallet. Han ble en svoren Aston Villa-tilhenger, hadde en god stemme – og historien sier at man på Villa Park et par ganger kunne høre Nessun dorma ljomende ut av garderobedørene om Villa hadde hatt en dårlig omgang eller to.

Bak låten stod ekteparet Johnny og Lucy Edward. Førstnevnte var en musiker og studiomusiker kjent for langt mer spennende toner enn Save Your Love, og han skrev visstnok låten i 1976 i ren protest mot de mange liktlydende, men allikevel populære, poplåtene som oversvømmet radioene den gang.

Renato døde av kreft i 2009, uten å ha fått noen stor sangkarriere. Til tider var han derimot aktiv, blant annet med opptredener på sønnens italienske restaurant i London.

Save Your Love ble også innspilt i en hyppig radiotraver på norsk med tittelen Spar din kjærlighet. Den ble også utgitt på single, med en forunderlig trio av Harald Tusberg, Elisabeth Granneman og Kjell Bækkelund.

Hos britene blir ofte låten hentet frem på oversikter over tidenes mest irriterende hitsingler. Den har allikevel fått et slags klassikerstatus på seg, med eller uten ironisk fortegn.


RENÉE & RENATO
Save Your Love
(Johnny Edward/Sue Edward)
1982 Hollywood/Sonet
Produsert av Johnny Edward