Matthew Wilder – Break My Stride

Matthew Wilders karriere var tilsynelatende både kort og brutal, men etter kometkarrieren i 1983/84 slo han seg opp som produsent og låtskriver.

Opprinnelig fra New York der han var født Matthew Weiner, spilte han på 70-tallet i folkduoen Matthew & Peter før han bestemte seg for å satse på en popkarriere i Los Angeles.

Etter flere år med jobber korist i studio og på scene, blant annet for Bette Midler, fikk han napp hos Epic. Den reggeae-influerte Break My Stride var hans første single – og den ble også hans største låt under eget navn. Etter at også albumet I Don’t Speak the Language lå på listene et par måneder, så hørte man ikke noe mer til Wilder som soloartist.

Et andrealbum ble en dundrende fiasko, selv om han i USA fikk et par små singler til inn på Billboards hovedliste. Tittelsporet fra I Don’t Speak the Language ble for øvrig spilt inn av Bobbysocks på deres Walkin’ On Air-album i 1987.

Det ble lenge stille fra Wilder som satset mer på låtskriving og produksjon, og de neste tiåret jobbet han sammen med artister som Sheena Easton og John Prine, men uten å sette noen større spor etter seg.

Et godt tiår etter braksuksessen med Break My Stride, slo han derimot tilbake bak studiospakene i samarbeid med No Doubt på deres Tragic Kingdom i 1995. Denne fikk Wilder til å bli en riktig så etterspurt låtskriver og produsent, og i 1998 stod han for musikken til Disney-filmen Mulan. Siden har han vært omtrent fast engasjert av Disneykonsernet, og blant annet hjulpet adskillig nyere idoler som Miley Cyrus og Selena Gomez.

Matthew Wilder kan kanskje sies å være et eksempel på at hardt arbeid lønner seg, og at man slett ikke skal gi opp selv om man møter noe motgang i musikkbransjen.


MATTHEW WILDER (f. 1953)
Break My Stride
(Matthew Wilder/Greg Prestopino)
1983 Epic
Produsert av Peter Bunetta, Rick Chudacoff og Bill Elliot
Utgitt på albumet I Don’t Speak the Language