Phil Collins – Against All Odds

Sommerens store ballade ble den første listetopperen til Phil Collins i Norge.

Hans In the Air Tonight hadde vært en fin suksess i 1981 også i Norge), mens You Can’t Hurry Love i 1983 for første gang tok ham helt til topps på egen hånd hjemme på de britiske øyene. Det måtte imidlertid en ballade fra en forholdvis glemt Rachel Ward-film, til å skaffe Collins hans virkelige gjennombrudd som soloartist i Norge.

Låten var egentlig en «leftover» fra hans første album i 1981, men ble bearbeidet og omskrevet til filmen Mot alle odds. Selve filmen forsvant vel nokså raskt i minnebøkene, men Collins låt fikk en Grammy for årets låt – foruten at den også ble nominert til en Oscar

I 2000 fikk Mariah Carey fin suksess med ikke mindre enn to innspillinger av låten, der hennes soloinnspilling gikk til nummer 2 på VGs singleliste – mens et samarbeid med Westlife gjorde den til en stor hit senere dette året.

Collins valgte allikevel ikke bruke Against All Odds på sitt neste album, No Jacket Required i 1985. Det ble hans første virkelige store album i Norge, selv om kun Sussudio ble en liten singlehit fra denne utgivelsen. Senere på året fikk han en liten hit i tospann med Marily Martin i nok en filmlåt, Seperate Lives – og året etter fikk han med Genesis en av årets største storselgere med Inivisible Touch – som riktignok ikke maktet å gi fra seg noen hitlåter her hjemme.

 På tampen av tiåret tok han selv rollen i en film, fremfor kun å bidra med musikken. Filmen het Buster – og den ga Collins en aldri så liten landeplage med hans versjon av A Groovy Kind of Love.


PHIL COLLINS (f. 1951)
Against All Odds (Take a Look at Me Now)
(Phil Collins)
1984 Atlantic
Produsert av Arif Mardin
Utgitt på soundtracket Against All Odds