Jennifer Rush – The Power of Love

Jennifer Rush het egentlig Heidi Stern og hadde sin base i Frankfurt. Det var også i Tyskland hun i flere år hadde sine største suksesser.

Hun hadde en dyp og bra stemme, og i motsetning til flere andre «syngedamer» – skrev hun også flere av låtene sine selv. Allerede i 1979 hadde Jennifer debutert som plateartist i hjemlandet – det vil si USA – men uten større fremgang. Faren, en relativt kjent operasanger og kunstner, fikk henne med til Tyskland der han hadde sine røtter. Men også engasjement på operascenene.

Sakte slo hun seg opp som korist for andre artister, og fikk omsider kontrakt med CBS tyske avdeling. I starten av 1984 kom hennes selvtitulerte debutalbum ut i butikkhyllene, men det gikk tre singler før noen som helst fikk øynene opp for utgivelsen. Det var med låten 25 Lovers, som sommertider klatret inn på de tyske listene.

Oppfølgeren Ring of Ice gjorde det enda litt bedre, før The Power of Love ble sluppet nærmest som en slags julesingle i desember ’84.

Det tok lang tid før den virkelig tok av på de tyske listene. Og når den gjorde det, fikk plateselskapet seg omsider til å slippe både låt og album også internasjonalt. I Storbritannia ble den utgitt i juni ’85, der den brukte flere måneder på å nå til topps. Da først våknet også vi i Norge, og i november – nesten et år etter den tyske utgivelsen – gikk Jennifer Rush inn på våre lister. Da gikk det kun to uker før låten toppet også her.

Samtidig fikk musikkvideoen en haug av spilletid på MTV: En forunderlig innspilling som knapt noen ennå i dag egentlig har helt forstått intensjonen med.

Den norske avdelingen av CBS «rushet» strakt ut den tidligere singlen Ring of Ice som en oppfølger, og var nok smertelig klar over at både denne og debutalbumet (som også gikk til topps), ville kollidere med Rush’ andre albumutgivelse – som allerede var utgitt i Tyskland.

Resultatet ble en aldri så liten Jennifer Rush-feber i Norge, der også album nummer to – Movin‘ – inntok førsteplassen i februar ’86. Og det selv uten en egentlig stor låt som frontet utgivelsen.

Jennifer Rush fikk nemlig aldri flere store singlelåter her på berget. Men hun hadde da fått så mange tilhengere, at også et tredjealbum – Heart over Mind i 1988 – sneiset godt innom VGs Topp 20-liste.

Hun beholdt derimot et godt publikum «hjemme» i Tyskland, også i land som Canada – og av en eller annen grunn Sverige. Men fra om lag ’92 gikk karrieren noe tråere, og etter utgivelsen Classics i 1998 – valgte Rush å legge karrieren på pause til fordel for familie. Et forsøksvis comeback ble bare måtelig mottatt i 2010.

The Power of Love levde derimot videre, og allerede i 1994 ble den igjen stor – denne gangen i en utgave fra Celine Dion. Låten har blitt en slags «standard, spesielt i Tyskland, der den omtrent har fått en sviske-status og fremføres av de fleste artister med stemmer over gjennomsnittet.

Og Jennifer Rush? Etter forsøket på et comeback for ti år siden, har få eller noen hørt noe som helst fra henne …


JENNIFER RUSH (f. 1960)
The Power of Love
(Gunther Mende/Candy DeRouge/Jennifer Rush/Mary Susan Applegate)
1984 CBS
Produsert av Gunther Mende og Candy DeRouge
Utgitt på albumet Jennifer Rush