John Parr – St. Elmo’s Fire

John Parr var en brite som tok seg inn i musikkbransjen via Meat Loaf. Han hadde størst suksess i USA, og på midten av 80-tallet hadde han flere mindre hitlåter på listene der.

Parr var fra Worksop utenfor Sheffield, og reiste på 70-tallet Europa rundt med sitt egen band. Senere satset han på låtskriving, og ble engasjert av musikkforlaget Carlin America. Meat Loaf likte låtene hans, og Parr deltok på hans 1984-album Bad Attitude. Til gjengjeld hjalp Meat Loaf til med kontrakt med Atlantic, og Parr fikk deretter måtelig suksess med sitt eget debutalbum.

Låten Naughty Naughty klatret til en grei 23. plass på Billboard, og ga Parr nok oppmerksomhet til at han fikk større spillejobber – blant annet som oppvarmer for Toto.

Superprodusent David Foster hadde behov for en låt til den kommende filmen St. Elmo’s Fire, og sammen fikk de frem Man in Motion – som selvfølgelig før utgivelsen ble omdøpt til det samme som filmtittelen.

Både låten og filmen St. Elmo’s Fire kom midt i den såkalte Brat Pack-perioden i amerikansk film. En rekke ungdomsdramaer som ga gjennombrudd til navn som Rob Lowe, Demi Moore og Emilio Estevez. Alle disse tre spilte også i St. Elmo’s Fire, og sistnevnte i den adskillig mer vellykkede The Breakfast Club – også denne fra 1985

Filmen reddet også Parr i bli en døgnflue. Men selv om han fikk to låter til på Billboard, strandet begge disse nokså langt nede på listene. Han ble imidlertid kjent som leverandør av låter til flere andre filmer, og mer som låtskriver og produsent – enn som artist.

Han tok en pause fra musikkbransjen midt på 90-tallet, men har siden 2005 vært forholdsvis aktiv. Ofte i samarbeid med andre «glemte» navn fra 80-tallet.

John Parr manglet nok det lille ekstra til å kunne gjøre den helt store karrieren, men St. Elmo’s Fire står tilbake som en typisk amerikansk filmlåt fra midten av tiåret.


JOHN PARR (f. 1952)
St. Elmo’s Fire (Man in Motion)
(David Foster/John Parr)
1985 Atlantic
Produsert av David Foster