Narada Michael Walden – Gimme, Gimme, Gimme

Wiscounsin-fødte Michael Walden er innen pop og r&b-sjangeren en av de mest suksessfulle produsentene i USA. Hans egne utgivelser har derimot ikke vekket like mye oppmerksomhet – bortsett fra Gimme, Gimme, Gimme.

Og selv den ble kun stor i Norden – og noen få land i Mellom-Europa.

Walden kom fra jazz-miljøet og var på 70-tallet blant annet innom fushion-bandet Mahavishnu Orchestra. Han trakterte flere instrumenter, men først og fremst var og er han en utmerket trommeslager. Narada var et tilnavn han fikk gjennom det indiske kunstnermiljøet.

Etter moderat suksess med sine første utgivelser, fikk han snart et adskillig bedre rykte på seg som låtskriver og produsent. Og på 80-tallet leverte og produserte han låter til solide navn som Aretha Franklin, Clarence Clemons og George Benson.

Da Gimme, Gimme Gimme dro seg inn på de norske listene, hadde han akkurat bidratt på debutalbumet til en kommende superstjerne. Men det visste ingen nordmenn om akkurat da. Og kanskje knapt han selv, heller.

Walden hadde en egen evne til å «ufarliggjøre» spesielt svarte artister inn på det store hvite radiomarkedet i USA, med like ufarlige dansbare poplåter. Og gjerne ballader fremført av artister med store stemmer, ofte med soul og r&b-referanser i uttrykket.

Med på 1985-hiten var for eksempel Patti Austin. en mangeårig traver innen jazz-miljøet i New York. Hun hadde tidligere spilt inn duetter med nevnte George Benson, men også Michael Jackson. Så hvorfor ikke med Narada selv?

Låten ble utgitt på albumet The Nature of Things, som ble en dundrende fiasko. Men det brtydde trolig Walden seg svært lite om. Han var allerede svrææt etterspurt til den andre siden av studioveggene, og skulle gjennom årene bli Grammy-nominert en rekke ganger.

Superstjernen han nylig hadde hjulpet i studio, var Whitney Houston. På tampen av året spredde denne stemmen seg også til Norge, og Walden skulle senere bli en viktig brikke for Houstons videre karriere.

Narada Michael Walden er like aktiv i dag, og har gjennom årene produsert hundrevis av innspillinger for nesten like mange navn i amerikansk musikkindustri. Men i 2020 valgte han å gjøre noe helt nytt. Da entret han også rockescenen, da som ny trommeslager i Journey.


NARADA MICHAEL WALDEN (f. 1952)
(Duet with Patti Austin)

Gimme, Gimme, Gimme
(Narada Michael Walden/Preston Glass/Jeffrey Cohen)
1985 WB
Produsert av Narada Michael Walden
Utgitt på albumet The Nature of Things