Video Kids – Woodpeckers from Space

Video Kids var et kortvarig studioprosjekt som aldri overlevde seg selv utover denne ene hitsinglen vinteren 1985.

Bakgrunnen for Woodpeckers from Space var latteren til gode, gamle Hakke Hakkespett – Woody Woodpecker. Men underveis i prosessen, fant man ut at det kanskje ble noe vågalt å utnytte stakkars Hakke, og man skapte i stedet Tico Tac. En forunderlig liten fyr i gul romdrakt og hjelm med antenner, som ble Video Kids’ egen lille maskot.

Video Kids var bygget på restene av gruppen Catapult, nederlendernes storhet innen glamrocken på midten av 70-talet. Flere av medlemmene fortsatte i produksjonsteamet Cat Music da bandet ble oppløst på tampen av tiåret, og Video Kids var i det hele tatt Cat Musics prosjekt.

Foruten krabaten Tico, ble Video Kids frontet av vokalistene Bianca Bonelli og Peter Salghuis. Begge hadde på denne tiden en heller laber karriere gående på egen hånd. Woodpeckers from Space reddet imidlertid både navn og ære, og låten ble en stor hit i flere europeiske land våren ’85.

Albumet The Invasion of the Spacepeckers ble også en måtelig suksess, men det var kanskje måte på hva man orket av «hakkespetter» i løpet av helt album?

Cat Music og Video Kids forsøkte seg deretter med en oppfølger, On Satellite, som må ha forsvunnet i det ytre rom et sted. Og den siste låten, Witch Doctor fra 1988, forsvant også like sporløst uten noe som helst oppmerksomhet.

Det var uten Bianca Bonelli, som engelsk Wiki slemt påstår døde av kreft i 1987. Der tar de helt feil, for hun lever i beste velgående per i dag, 2022.

Peter Salghuis rakk derimot å starte selskapet Hithouse (Salghuis på engelsk), som var med på å fronte den nederlandske bølgen av house og techno som kom på tampen av tiåret. Han gikk bort i en bilulykke i 1993, men hadde da satt solide spor av seg i det elektroniske musikkmiljøet i Nederland.

Video Kids’ korte farsott vinteren 1985 satte kanskje få spor etter seg i musikkhistorien. Men et lite skritt for mennesket, var nok et stort steg for Tico. For det er slett ikke alle som kan skryte av en nummer 1-hit i Norge.


VIDEO KIDS
Woodpeckers from Space
(A. Adams & Fleisner)
1984 Polydor
Produsert av A. Adams & Fleisner
Utgitt på albumet The Invations of the Spacepeckers