Cutting Crew – (I Just) Died in Your Arms

Britiske Cutting Crew var blant disse bandene som forsøkte så godt som de kunne, men manglet nok særpreget som kunne ha gitt dem en større karriere. Men de ga oss i alle fall (I Just) Died in Your Arms.

Bandet var frontet av gitarist, låtskriver og Nick Van Eede, som var fast bestemt å bli musiker og leder for sitt eget band. Et par solo-utgivelser på tampen av 70-tallet strandet ut i absolutt ingenting, men som medlem av The Drivers fikk han plutselig moderat suksess i Canada i inngangen til det nye tiåret.

Det var også som medlem der, at Cutting Crew ble dannet på restene av bandet. Og som en kvartett sendte de håpefulle demoer rundt til en rekke selskap, med en nokså melodiøs og litt ubritisk form for radiorock. Virgin ga kvartetten sjansen, og litt overraskende ble debutsinglen (I Just) Died in Your Arms plutselig stor på begge sider av Atlanteren.

Nokså hastig ble også albumet ferdigstilt, og Van Eede fikk omsider den suksessen han alltid hadde drømt om.

Nå var det så slik at Cutting Crews nokså produserte og uskyldige rock, snart falt fullstendig i skyggen for adskillig skarpere toner – da glam-metal – eller «puddelrock»-bølgen – slo til på nyåret. Men der kommende singler feilet totalt både her i Norge og hjemme på det britiske markedet, slo balladen I’ve Been in Love Before til i USA. Og skaffet dem deres andre topp 10-låt på Billboard, til kritikernes nokså store overraskelse.

Noe uforberedt på suksessen, endte deretter Cutting Crew i et manager-kaos uten like, og oppfølgeren lot vente på seg. Da denne kom i 1989 var musikkbildet totalt endret på listene, og bandets utgivelser ble heller ignorert. Etter et tredjealbum i 1992, ble gruppen oppløst.

Van Eede tok seg en pause på musikkfronten, men dannet i 2005 gruppen Grinning Souls. Lett angrende på valg av navn, reformerte han prosjektet til en ny utgave av Cutting Crew – uten de resterende medlemmene fra 1986. De har siden turnert over store deler av Europa, dels med Cutting Crews gamle låter – og dels med nye innspillinger.

Van Eede har også vært medlem av «musikergruppen» Man Doki Soulmates, blant annet sammen med såpass kjente navn som Totos Bobby Kimball, Jethro Tulls Ian Anderson og Chaka Khan.

Cutting Crew var kanskje et typisk eksempel på et navn som kom og gikk, men (I Just) Died in Your Arms har allikevel skrevet seg inn i historiebøkene som en av de største låtene på tampen av ’86.


CUTTING CREW
(I Just) Died in Your Arms

(Nick Van Eede)
1986 Virgin
Produsert av Terry Brown, John Jansen og Cutting Crew
Utgitt på albumet Broadcast