George Michael – A Different Corner

Da George Michael kom med sin andre solosingle i april 1986, var det allerede fastlagt at Wham! var historie. A Different Corner skulle i tillegg bli hans eneste nummer én i Norge på egen hånd.

Rykter om et brudd med lagkamerat Ridgeley hadde pågått allerede siden Careless Whisper ble utgitt høsten ’84. Og i likhet med denne, ble også A Different Corner gitt ut på et Wham!-album. Dette ble også deres siste, i flertall, da utgivelsen The Final ble utgitt i et helt annet format i USA enn ellers i verden.

Med A Different Corner viste, eller skal vi skrive beviste, George Michael også hvorfor han ønsket å komme seg videre og bort fra den stort sett lekne «jappepopen» Wham! hadde stått inne for. Utgivelsen var en usedvanlig tilbakelent og stemningsfull ballade, der Michael for første gang brakte egne personlige referanser inn i tekstlinjene.

Det var et lite stykke fra Wake Me Up Before You Go Go til A Different Corner, og i ettertid er det ikke vanskelig å se hvorfor utgivelsen ble utgitt av Michael solo. Selv om Wham! ennå hadde låter å komme med senere på året.

Det vil si, så mye senere var det ikke. The Edge of Heaven ble utgitt i juli som den virkelig siste, store Wham-utgivelsen – og ikke lenge etter det, gikk Michael inn i studio for flere måneder.

Høsten 1987 kom den litt vågale I Want Your Sex, etterfulgt av det godt mottatte albumet Faith.


GEORGE MICHAEL (1963-2016)
A Different Corner
(George Michael)
1986 Epic
Produsert av George Michael
Senere utgitt på Wham!s album The Final