Falco – Coming Home (Jeanny Part II)

Det gikk ikke mange månedene fra Jeanny forsvant ut av listene i Norge, til fortsettelsen lå i platehyllene. Coming Home gikk inn på Topp 10 i november 1986 og forsvant først i vinterferien året etter.

I musikkmiljøet hadde det sjeldent vært noe vellykket å lage en oppfølger, om det så var til en låt eller album. Men historien viste seg denne gangen ikke å være på Falcos side, da Coming Home i alle fall nesten nådde opp til forløperen i popularitet.

Låten ble promotert som albumet Emotionals førstesingle i alle fall i de nordiske landene, mens i Tyskland og Østerrike ble den lett hysteriske The Sound of Musik sluppet i forkant. Coming Home var noe mer optimistisk i lynnet, og Jeanny var i alle fall ikke borte for godt som kanskje noen hadde «fryktet» etter del 1. Tvert i mot. I musikkvideoen fremstod hun å sitte riktig så godt i det, og enkelte musikkskribenter ble mer interessert i «Falco» selv, som fremstod mer og mer gåtefull og psykopatisk i trekkene.

Både Falco og plateselskap var tydelige på at det hele var tenkt på som en triologi, men en offisiell «Part III» rakk aldri Falco å spille inn. Det vil si, ti år etter hans død kom The Spirit Never Dies (Jeanny Final) fra tidligere uutgitt materiell. Og allerede i 2000 hadde en låt, Where Are You Now, figurert på diverse nettsteder som en Part III.

Etter Coming Home forsvant Falco fra de norske listene, men han forble stor hjemme i Østerrike og dels i Tyskland. Det var nok trolig bevisst, da han de neste årene konsentrerte seg helt og holdent om stort sett rene tyskspråklige innspillinger. Wiener Blut i 1988 fikk først og fremst oppmerksomhet for sin nokså blodige musikkvideo, mens Titanic i 1992 ble hans største single etter Jeanny-låtene.

Like før utgivelsen Out of the Dark (Into the Light) i 1998, omkom Falco i en bilulykke i Den Dominikanske Republikk.

Falco hadde et rykte på seg å være langt fra den beste å samarbeide med, men på 80-tallet var han en av ytterst få navn i den britiske musikksfæren som hadde suksess på andre språk enn engelsk.

Hjemme i Østerrike har han omtrent legende-status, og han har fortsatt å dukke opp de hjemlige listene lenge etter ulykken i 1998. De to Jeanny-låtene har beholdt snevet av mystikk gjennom årene, og selv i dag diskuteres historien stadig i fantråder og også på egne nettsteder.


FALCO
Coming Home (Jeanny Part II, Ein Jahr Danach)
(Bolland & Bolland/Falco)
1986 Sire
Produsert av Bolland & Bolland
Utgitt på albumet Emotional