Glenn Medeiros – Nothing’s Gonna Change My Love for You

Hvem kunne motstå en sekstenårig Hawaii-gutt, som med mørke øyne og en myk stemme, sendte de fleste strand-klisjéene langt ut i Stillehavet. Men Glenn Alan Medeiros var slett ikke forberedt på suksessen som kom med Nothing’s Gonna Change My Love for You.

Glenn Medeiros var av portugisiske røtter, men var en Hawaii-gutt som godt som alle. Han var bittelille Lawai, på filmøya Kauai, men flyttet senere til Honolulu. Det var på der han i 1986 vant en lokal talentkonkurranse på en radiokanal, etter å ha blitt fascinert av en George Benson-låt året i forveien. Låten var selvfølgelig Nothing’s Gonna Change My Love for You.

Radiovert og produsent Jay Stones planer var aldri å gå videre med talentvinneren, men han så straks potensialet i Medeiros. Og i tillegg hadde han en låt skrevet av paret Michael Masser og Gerry Goffin, som på samme tid hadde suksess med en annen George Benson-original i Whitney Houstons The Greatest Love of All.

Medeiros ble fløyet til Phoenix, Arizona, der både låt og et helt album tok form. Utgitt på tampen av 1986 i USA og Australia, vekket den lite om noen oppmerksomhet. Men utover våren ’87 fanget europeiske Phonogram opp låten og fikk den utgitt i store deler av Europa. Den toppet blant annet i Frankrike og Spania, og slo også godt fra seg i de nordiske landene – der den på sitt beste gikk til en andreplass på VGs Topp 10-liste.

Det var unevnelig bedre enn George Bensons originalinnspilling, som så vidt hadde skrapet innom listene i Benelux-landene. Men nordmenn var ikke ukjente med låten, da Bensons album 20/20 slett ikke hadde solgt ille tilbake i 1985.

Glenn Medeiros prydet snart forsidene av det som var av tenåringsmagasiner over hele Europa, og ga stolt ut et oppfølgerlåter – til sjokkerende stilhet. De samme magasinene som hadde omfavnet Medeiros noen måneder tidligere, slaktet både kommende singler og album. Og i Norge ble Medeiros raskt til «Glem Medeiros». Det var ikke Medeiros herre over, da kritikken nok var vel fortjent etter noen heller hastige innspillinger av låtmateriell.

Så var det så, at suksessen fra Europa allerede hadde smittet over til de amerikanske avdelingene av plateselskapet Mercury. Ved hjelp av blant annet Michael Masser selv, fikk Medeiros deretter adskillig bedre produsenter – og låter – i lovnad om ny satsing i USA mot en toalbums-kontrakt. Det endte med at ett år etter den europeiske suksessen, skjøt Nothing’s Gonna Change My Love for You oppover listene igjen, denne gangen i en forsiktig remikset versjon.

Låten gikk deretter helt til topps i Storbritannia og Canada, og endte på en trivelig 12. plass på USAs Hot 100. Den ble etterfulgt av albumet Not Me, som var umåtelig mye bedre enn Medeiros egentlige debutalbum. Og også i Norge fikk den påfølgende singlen Long and Lasting Love godt med spilletid på radioene, selv om låten aldri kom inn på Topp 10.

Etter hørte vi i Norge aldri noe mer til Glenn Medeiros, men som et siste lite stikk mot både bransje og andre forståsegpåere – gikk han sammen med Bobby Brown i 1990-låten She Ain’t Worth It. Den gikk helt til topp i USA, med en slags urban new Jack-stil som trolig ble alt for amerikansk for norske platekjøpere. I USA kom den midt inne i den første nye r&b-bølgen, og dro nok også nytte av både Bobby Brown selv.

Glenn Medeiros ble deretter en mer lokalt helt på Hawaii, enn utenfor. Etter 1995 ga han bare sporadisk ut ny musikk og forlot egentlig hele musikkbransjen. I stedet utdannet han seg til lærer. Etter hvert steg han i gradene til posisjoner langt inne i korridorene, først som rektor – siden som CEO for den private Saint Louis School i Honolulu.

Noen kilo og tyngre, men stadig med luggen i behold, ha han allikevel beholdt en liten fot innen underholdningsbransjen. Det gjennom jevnlige opptredener og nokså eksklusive – og dyre – såkalte «events» i turistmagneten Waikiki.


GLENN MEDEIROS (f. 1970)
Nothings’s Gonna Change My Love for You
(Michael Masser/Gerry Goffin)
1986 Mercury
Produsert av Jay Stone
Utgitt på albumet Glenn Medeiros