Kim Wilde – You Keep Me Hangin’ On

Nesten fem år var gått siden Kim Wildes forrige hit i Norge, men med en fullstendig omarbeidelse av Supremes You Keep Me Hangin’ On var hun tilbake. Denne gangen gikk hun også helt til topps.

Det var Cambodia fra 1982 som til nå hadde vært Kim Wildes store låt på de norske listene, en single som den gang også hadde gjort henne stor i Sverige. Men der svenskene fortsatte å kjøpe Kims låter, ble det tyst stille på vår Topp 10.

Både låter og album de kommende årene ble forbigått i stillhet, selv om singlen The Second Time fikk en god del radiospilling høsten ’84.

Hjemme i Storbritannia strandet i disse årene de fleste utgivelsene fra Kim nokså langt nede på listene, men hun var tross alt der. I hjemlandet var også Kim Wilde alltid en singleartist, noe hun beviste da Rage to Love plutselig tok henne tilbake på Top 20 i starten av 1985.

På 1986-utigvelsen Another Step tok hun selv grep om mye av låtskrivingen. Det noe kjølige lydbildet ble videreført, da broren Ricky fortsatte som medlåtskriver og produsent. Men de mest stakkato synth-tonene var nå tonet ned, til fordel for noe mer gitarer og roligere midttempolåter og ballader.

Schoolgirl ble gitt ut som første single i de tyskspråklige landene, men overalt ellers satset man på You Keep Me Hangin’ On. Supremes originale utgave hadde bortsett fra i USA bare vært en moderat suksess, så det var kanskje en liten sjanse å bruke låten som førstelåt.

Det skulle gå noen uker før singlen virkelig startet å selge, men da nådde den helt til topps på Billboard og til nummer 2 i Storbritannia. I Norge gikk låten først inn på Topp 10 i januar, fire måneder etter utgivelsen, og her sørget den for Kim Wildes første og eneste listetopper.

Tradisjonen tro overså britene selve albumet Another Step. Norge var faktisk landet der den gikk høyest. Og svenskene som hadde vært trofast mot Kim Wilde helt frem til dette året, overså både single og album fullstendig.

Kim Wilde hadde uansett fått en liten revansje som viste at hun var et navn å regne med også i denne delen av tiåret. Det skulle hun befeste i 1988, med albumet Close og flere låter som fikk solid tid både på lister og radioer.


KIM WILDE (f. 1960)
You Keep Me Hangin’ On
(Holland-Dozier-Holland)
1986 MCA
Produsert av Ricky Wilde
Utgitt på albumet Another Step