Billy Ocean – Get Outta My Dreams, Get into My Car

I ettertid har mange musikkskribenter påpekt at Billy Ocean var blant de fremste artistene på 80-tallet til å utnytte datidens teknologi, med fengende og til dels utstuderte låttitler. Men populariteten skulle også bli hans bane som artist.

Ocean hadde i mange år vært en slags undergrunnsartist i Storbritannia, der han siden gjennombruddet i 1976 aldri hadde vært helt borte, men heller ikke vært et navn å regne med. Suksessen med Carribbean Queen endret på det, tittelsporet til Nilens JuvelWhen the Going Gets Tough – ble i 1986 nærmest allemannseie.

Superprodusent «Mutt» Lange hadde i sistnevnte en mildt sagt viktig rolle som låtskriver, og kjentes igjen i Oceans oppfølger to år senere – Get Outta My Dreams, Get into My Car. Lange, som var kjent fra sine bidrag til mer tuntrockende navn som AC/DC og Def Leppard, tok med seg absolutt alle erfaringer fra disse – og presenterte gjerne refrenger og låttitler – og fraser – først. Slik ble det hits av, selv i Oceans terreng.

Get Outta My Dreams ble nettopp den hitlåten Ocean (og Lange) var ute etter, og var slett ingen dårlig oppfølger. Selv om kritikerne var noe mer lugne til både single og album, fremfor utgivelsene to år tidligere.

Nordmenn – og kvinner- sendte imidlertid låten til topps også her til lands, Og i likhet med forgjengeren, solgte albumet greit – men ikke overdådig. Til det ble Ocean kanskje for, som noen journalister skrev i sin tid: For konstruert.

Billy Ocean forsvant deretter fra norske overskrifter og lister. Han trakk seg grunnet familiære forhold omtrent tilbake, og gjorde kun et forsøksvis comeback i 1993 som strandet absolutt ingen steder. Etter dette forsvant han fullstendig fra det meste, og først i 2007 vendte han tilbake til scenen med både nye utgivelser og pågående konserter med både nye og eldre låter.

I Storbritannia har han imidlertid aldri blitt ordentlig glemt, og han har fått en rekke priser etter tusenårsskiftet. Først og fremst fordi han var den første fargede britiske artisten som kunne skimte med suksess og store salgstall som en utfordrer til det kritthvite britiske markedet – og adskillig sterkere navn på den andre siden av Atlanteren.


BILLY OCEAN (f. 1950)
Get Outta My Dreams, Get into My Car
(Billy Ocean/Robert John «Mutt» Lange)
1988 Jive
Produsert av Robert John «Mutt» Lange
Utgitt på albumet Tear Down These Walls