Kylie Minogue – I Should Be So Lucky

Av en eller annen grunn skulle aldri Kylie Minogue etablere seg som et godtselgende navn i Norge, men hos britene og på hjemmebane «down under» var det i 1988 Kylie-feber.

Kylie Minogue vokste opp i Melbourne med røtter i det fleste hjørnene av de britiske øyene. Etternavnet er irsk-gælisk og betyr opprinnelig «munk», mens Kylie er et aboriginsk uttrykk for boomerang. Hun var ingen barnestjerne, men hadde allikevel små og større roller i australske TV-serier fra 12 års-alderen. Samtidig tok både hun og lillesøsteren, Danni Minogue, sangtimer, og det var Danni som først og fremst så ut til å få den store karrieren av de to.

Dette endret seg da Kylie i 1986 fikk en rolle i såpeserien Neighbours, eller Naboer som TV3 senere på 90-tallet navnga den som. Opprinnelig en fiasko også i Australia, fikk serien ny giv med nye roller og sendetider. Og i løpet av 1986 ble den en av landets absolutt største suksesser, noe den også ble i Storbritannia hvor serien ble lansert i oktober. Der fikk Neighbours raskt seertall opp mot seksten millioner, og ble en farsott spesielt blant de yngre TV-seerne.

Kylie Minogue var dermed allerede godt kjent for britene, da hun i 1987 litt tilfeldig fikk spille inn en cover-versjon av Little Evas The Loco-Motion. Utgitt som Locomotion gikk den rett til topps i Australia, men ble ikke utgitt i andre land. Den sørget imidlertid for at Kylie fikk kontrakt med PWL og trioen Stock Aitken Waterman i London, og i 1988 ble I Should Be So Lucky utgitt som hennes egentlige debutsingle.

Uten noen andre ambisjoner utover å være en dansevennlig gladlåt, skapte den raskt Kylie-feber på de britiske øyene. Der gikk den rett til topps, solgte i over 700 000 eksemplarer – og innledet noen eventyrlige år for Kylie som artist. På tre-fire år fikk hun fjorten påfølgende topp 20-hits, hvorav bare fire av disse ungikk topp 10. Tre gikk helt til topps.

Vi nordmenn var noe mer måteholdne, der låten ble den største av seks singler Kylie maktet å krype seg inn med på vår Topp 10. Heller ikke albumsalget tok helt av her til lands, der debututgivelsen Kylie skulle selge i over to millioner bare i Storbritannia.

Nå var ikke nordmenn generelt så veldig begeistret over den spretne og litt retropregede, popen til SAW. Ikke hadde vi Neighbours heller, slik at vi i 1988 nok så på Kylie som nok et lovende australsk-britisk popnavn. I perioden med SAW utga hun fire album, der kun debuten solgte godt nok i Norge til å komme inn på VGs albumliste. Hennes siste låt på norske lister i denne perioden, var Hand on Your Heart i mai 1989, og den skrapet bare innom på en 10. plass i to skarve uker.

I 1989 nådde kanskje Kylie høyde av farsotten også hos britene, og kronen ble en millionselger i singlen Especially for You – i duett med kjæresten, både på TV og privat, Jason Donovan. Den påfølgende utgivelsen Rhythm of Love var et forsiktig steg i mer kreativ kontroll over både musikk og image, og albumet i ettertid ofte blitt trukket frem som hennes fremste av de fire SAW-utgivelsene.

Etter å ha forlatt Neighbours, og senere brutt med SAW og PWL, søkte Kylie nye utfordringer. Resultatet ble et selvtitulert album i 1994 på det mer urbane selskapet Deconstruction, der den lett suggerende låten Confide in Me sendte henne tilbake til førsteplass på de australske listene – og hennes største hit på to år i Storbritannia. I Norge fikk låten en god del radiospilling på ny-etablerte P3, men maktet aldri å nå singlelistene.

Det skulle endre seg året etter, og da fra en helt uventet både kant og sjanger. Kylie ble det hyret inn av hennes landsfrende i Nick Cave, og sammen med ham skulle til da få sin største hit i Norge med Where the Wild Roses Grow.


KYLIE MINOGUE (f. 1968)
I Should Be So Lucky
(Stock Aitken Waterman)
1988 PWL
Produsert av Stock Aitken Waterman
Utgitt på albumet Kylie