Swing the Mood ble unnfanget i et radiostudio i Sandefjord. Og dermed var selvfølgelig veien til toppen av de norske listene usedvanlig kort. Det vil si: Det ble den de fleste steder.
Bak Jive Bunny fant vi briten Les Hemstock. En nytent beundrer av DJ-yrket, som egentlig hadde jobbet som dørvakt. Han var en tilhenger av en rekke klubbmikser som ble produsert på midten av 80-tallet, der det en stund florerte av såkalte megamikser som «Billy Ocean Megamix» og lignende. De fleste skapt mer for radioene enn for klubbene.
I Sandefjord brukte Hemstock hva som var tilgjengelig og laget sin egen megamix med to bånd og et lite keyboard til å sample en rekke kjente (og ukjente) låter fra 50- og 60-tallet. Til hjelp fikk han etter hvert med seg et helt lite produksjonsteam, bestående av av far og sønn John og Andrew Pickles. Og det var visstnok disse som var med på å forme Hemstock til et helt album – og til selve Jive Bunny.
Etter innledende rot med både plateselskap og rettigheter, tok Swing the Mood fullstendig av sensommeren 1989. Og låten – eller skal vi miksen – ble ikke bare en av årets storselgere, men også gjennom hele tiåret.
Noe av takken for oppmerksomheten kunne kanskje rettes til effekten av Dirty Dancing, som utstrakt hadde brakt frem både glemte og litt gjemte toner fra 60-tallet.
I USA måtte også noe av bruken av gamle låter rettes på. Selv om låt og miks var lik, ble vokalen til flere av de originale artistene erstattet grunnet rettigheter. Swing the Mood brukte en rekke klassikere spesielt fra tiden da Norge fikk sin singleliste samlet av VG, og nesten samtlige navn hadde i sin tid vært innom Topp 10. Disse var: Chubby Checker, Little Richard, Everly Brothers, Eddie Cochran og selvfølgelig Elvis Presley.
Swing the Mood ble i Norge liggende 20 uker inne på listene, med 6 strake på topp. Jive Bunny og gjengen maktet også å følge opp farsottene med to liktlydende mikser. Størst av disse ble That’s What I Like (nr. 2) som lente seg mye på Checkers The Twist.. Let’s Party ble like før jul en tredje single, og deres siste hit, på de norske listene.
I Storbritannia sørget disse tre for et hat-trick med førsteplasser for Jive Bunny, men da startet folk å gå litt lei. Eller lei og lei? Ikke så mange andre navn fikk sju påfølgende hits hos britene i denne perioden, selv om miksene en etter en gjorde det noe dårligere enn forgjengerne. Siste miks ut fra Jive Bunny ble Rock ‘n’ Roll Dance Party i 1991.
Det kom allikevel flere albumet fra prosjektet utover tiåret, og en Ultimate Christmas Party ble utgitt så sent som i 2002.
Hemstock jobbet også med andre prosjekter midt mellom Bunny-utgivelsene, der den norske flørten med Kool Kat kanskje ble mer populær enn virkelig kjent med miksen Swing It i Dalom.
Les Hemstock vendte nokså raskt tilbake til radioene og fortsatte som DJ, noe han har gjort helt til i dag. I Mange år jobbet han som DJ og produsent for blant annet for britiske DMC Radio.
JIVE BUNNY & THE MASTERMIXERS
Swing the Mood
(Jive Bunny)*
1989 Mega
Produsert av Andy Pickles og Les Hemstock
Utgitt på albumet Jive Bunny: The Album
That’s What I Like
(Jive Bunny)*
1989 Mega
Produsert av Andy Pickles og Les Hemstock
Utgitt på albumet Jive Bunny: The Album
* Låtskriverne til de brukte sporene ble kun oppført på album, ikke på singler.