Adrian Gurvitz – Classic

Det finnes egentlig ingen holdepunkter på hvorfor Adrian Gurvitz plutselig skulle slå til med Classic i høstmånedene 1990. Låten var opprinnelig utgitt åtte år tilbake i 1982.

Den gang hadde den vært en helt grei hit hjemme hos britene, men skaffet ikke Gurvitz noe videre kometkarriere – selv i hjemlandet.

Adrian Gurvitz vokste opp midt i musikkbransjen med en far som var turnésjef for navn som Kinks -> og Cliff Richard ->. Han var innom flere band, deriblant The Gun, som på tampen av 60-årene fikk måtelig suksess i Australia og Storbritannia.

Utover 70-tallet vekslet han mellom egne prosjekter og kortlivede opphold i diverse band, før han på tampen av tiåret valgte å satse som soloartist og låtskriver.

Classic, opprinnelig utgitt i 1982, ble hans eneste store låt under eget navn, og etter dette valgte Gurvitz å etablere seg i Los Angeles som låtskriver for andre navn. Utover tiåret leverte han låter for navn som Chicago -> og REO Speedwagon, og ante vel knapt at Classic hjemme hos britene fortsatte å snurre rundt på radiostasjonene ut tiåret.

Det var kanskje Elton Johns ballade-comeback som fikk noen kloke sjeler i EMI til å innse potensialet i låten også utenfor de britiske øyene. På sensommeren 1990 ble single og album gjenutgitt også i Tyskland og Skandinavia, men det var bare i Norge Classic fikk oppmerksomhet – der den omsider nådde en andreplass på våre lister i okotober.

Selvfølgelig hadde Gurvitz få muligheter til noe som helst promotering, og en single nummer to fra albumet (også det gjenugitt fra 1982), falt helt i det stille.

Gurvitz fortsatte imidlertid karrieren som låtskriver i USA, der han leverte spor til en film som The Bodyguard ved siden av egne prosjekter. Fra 2000 ble han tilknyttet Disneys musikkavdeling, der han hjalp frem tenåringsidoler som Jesse McCartney og Anne Hathaway.

Ved siden av dette har han også samarbeidet med navn som Stevie Nicks og Ziggy Marley, og ved siden av Classic er hans største bidrag til det britiske markedet Englands-låten This Time (We’ll Get It Right) – også den fra 1982.


ADRIAN GURVITZ (f. 1949)

Classic
(Adrian Gurvitz)
1982 RAK/EMI
Produsert av Adrian og Paul Gurvitz
Utgitt på albumet Classic