Chimes – I Still Haven’t Found What I’m Looking For

The Chimes hadde sin opprinnelse i Edinburgh, Skottland, og hadde i 1990 sin største – og eneste – virkelige store låt med U2s allerede den gang klassiker: I Still Haven’t Found What I’m Looking For.

Og denne gangen var det ikke bare oss nordmenn som ikke lot seg begeistre seg videre, for selv ikke hjemme på de britiske listene ble det noe særlig mer å rope hurra over. The Chimes ble oppløst etter kun ett album, og tre-fire singler til – skrapende nokså langt nede på listene i hjemlandet.

The Chimes var først og fremst vokalist Pauline Henry (f. 1961) som hadde sin opprinnelse i Kingston, Jamaica. Hun kom med en nesten overdådig stemme, klart inspirert av amerikansk gospel, og fikk nesten stående ovasjoner fra musikkpressen over innsatsen på I Still Haven’t Found… .

De to herrene som backet henne opp, var begge skotter: James Locke og Mike Peden. Og de ga låten en slags klubbrytme som gjorde at utgivelsen klart skilte seg ut i mengden av U2-versjoner fra andre håpefulle på denne tiden.

Det hevdes at selv Bono ga versjonen en solid tommel opp, og av en eller annen grunn solgte singlen i Norge adskillig mer enn det originalutgaven fra 1987 hadde gjort. Men nå var da U2 tradisjonelt et typisk album-band her til lands.

Pauline Henry forsøkte seg solo etter The Chimes gikk opp i limingen, men bortsett fra låten Fell Like Making Love i 1993 – ble utgivelsene hennes kun møtt med moderat suksess. Hun forlot musikkbransjen på tampen av 90-tallet og utdannet seg til advokat.

For Mike Peden gikk det adskillig bedre, der han dannet duoen Lighthouse Family som i flere år gjorde det riktig så bra. Spesielt hjemme i Storbritannia. Tredjemann, James Locke, konsentrerte seg etter hvert om helt andre sjangre og har syslet med alt fra kabareter til musikkjobber hjemme i Skottland.

The Chimes – og Pauline Henry – hadde både stemme og talent, men manglet nok de virkelig gode låtene til å kunne videreføre karrierene. I dag er innspillingene deres fra 1990 vel så og si glemt.


THE CHIMES

I Still Haven’t Found What I’m Looking For
(U2/Bono)
1990 CBS
Produsert av The Chimes
Utgitt på albumet The Chimes