David A. Stewart feat. Candy Dulfer – Lily Was Here

Etter bruddet i 1989 med Annie Lennox i Eurythmics, skulle ikke Dave Stewart bli det navnet som oftest figurerte på listene. Men han startet der med Lily Was Here.

Eurythmics ⟶ hadde gjennom hele 80-tallet vært en av tiårets mest populære popnavn, men da duoen gikk (foreløpig) hvert til sitt – satset Lennox og Stewart sine karrierer på helt forskjellige fronter.

Sunderland-fødte Stewart (f. 1952) skulle med årene først og fremst ble en ettertraktet produsent, musiker og låtskriver. Filmmusikken til den nederlandske De KassièreLily Was Here på engelsk – var også hans første produkt under eget navn.

Filmen vekket adskillig labrere oppmerksomhet enn musikken, og særlig tittelsporet som var innspilt av Stewart på gitar og unge og lovende, den nederlandske saksofonisten Candy Dulfer (f. 1969). Låten Lily Was Here ble en av svært få instrumentale låter som gjorde det skarpt både i radio og på listene, og ga begge musikerne deres første smak av suksess under egne navn.

Sporet var etter ryktene aldri tenkt som en single i utgangspunktet, og var visstnok et resultat av en ren jamsession i Stewarts eget studio.

Candy Dulfer surfet deretter videre på bølgen av suksess med det godt mottatte albumet Saxuality, som blant annet solgte godt i Norge. Hennes senere utgivelser gjorde det ikke like skarpt, men hun har gjennom årene allikevel fått mye ros for ikke å kommersialisere innspillingene. Hun forble tro med saksofonen mot sjangre som lettkledd jazz ikledd litt soul og funk.

Stewart dannet The Spiritual Cowboys, det første og desidert mest populære av flere senere prosjekter. Deretter har han stort sett figurert bak i manesjene, foruten et par comebacks med Lennox og Eurythmics i 1999 og 2005.

Hans få studioalbum under eget navn har stort sett vært for såkalte «interesserte», mens låtskrivingen og produsentjobben innkasserte adskillig større suksesser.

Det siste tiåret har Stewart stort sett konsentrert seg om film og TV, og han har også vært innom musikkteatrene. Blant annet med hans egen musikal, Barbarella.


DAVID A. STEWART feat. CANDY DULFER

Lily Was Here
(David A. Stewart)
1989 Anxious
Produsert av David A. Stewart
Utgitt på soundtracket til Lily Was Here og Candy Dulfers album Saxuality