Heart – All I Wanna Do Is Make Love To You

Heart hadde i 1987 omsider også fått et gjennombrudd i Europa, der Alone gjorde det svært bra i de fleste land. Også Norge.

Til oppfølgeren endret bandet forsiktig retning fra de synthpregede forgjengerne, til det mer gitarbaserte. Og første låt fra albumet Brigade, landeveiseposet All I Wanna Do Is Make Love To You, maktet å gjøre det nesten like bra som Alone tre år tidligere.

Søstrene Wilson og resten av gruppen lente seg stadig godt på eksterne låtskrivere, og låten var egentlig påtenkt Eagles’ Don Henley – skrevet så langt tilbake som 1979. Bandet vinklet Robert «Mutt» Langes synsvinkel fra han til hun,. Og resultatet ble så effektivt at et land som Irland ikke tillot musikk-videoen å bli spilt på dagtid.

I Norge gikk låten til nummer 3 på listene, mens albumet ble en langtidsselger og lå på VGs albumliste i nitten uker. Både her og i Europa ellers ble den Hearts siste store hitlåt, men de maktet en håndfull låter til hjemme i USA som klatret inn på Billboards viktige topp 40.

Litt ironisk nok var det Hearts egen hjemby Seattle – og deres eget studio «Bad Animals» – som skulle vippe gruppen bort fra listene som gruppe. Som mange andre amerikanske «radio-band» ble Heart tatt av grunge-bølgen. Og selv om kanskje ikke deres neste utgivelse, Desire Walks On, fra 1993 ble en fiasko – var det langt opp til millionene som både Brigade og forgjengerne hadde solgt.

Hearts siste virkelige hit ble nettopp en annen låt skrevet av «Mutt» Lange: Will You Be There (In the Morning) på tampen av 1993.

Deretter valgte søstrene Wilson så å si legge Heart som gruppe på pause, og fra 1995 konsentrerte de seg om flere sideprosjekter. Et TV2-annonsert samlealbum fra 2000 sørget for gode salgstall også i Norge, og to år senere gjenoppstod Heart med kun søstrene tilbake av medlemmene fra 80- og 90-tallet.

Da var stilen lagt nokså langt fra det kommersielle uttrykket fra millionselgerne disse to tiårene, og Heart lå nå nærmere stilen gruppen hadde stått for ved gjennombrudd på tampen av 70-tallet.

Til deres egen forbauselse ble et album som Red Velvet Car (2010) skrytt opp i skyene av den amerikanske musikkpressen, og oppmerksomheten førte Heart tilbake høyt på de amerikanske listene for første gang siden Brigade i 1990.

Etter et par album til, ble Heart igjen lagt på hyllen – etter en konfrontasjon søstre Ann og Nancy i mellom. Men fra 2019 har igjen vært samlet med skiftende besetning.

I amerikansk rock regnes Heart som viktige grunnet sin kompromissløse holdning til bransjen, der Wilsons fremstod som enslige kvinner i den mannsdominerte rocken på 70-tallet. Ved stadig å endre på stil og sjangre, ble gruppen også en av svært få navn fra poprocken tiåret etter -som på sitt eget vis maktet å videreføre – og utvikle – karrieren videre.

Det hører med til historien at All I Wanna Do raskt ble en låt vokalist Ann Wilson nektet å opptre med videre, da den stod for alt gruppen ønsket å komme bort fra. Men med litt tekstendringer her og der, har den da kommet på repertoaret igjen.


HEART

All I Wanna Do Is Make Love To You
(Robert John «Mutt» Lange)
1990 Capitol
Produsert av Ritchie Zito
Utgitt på albumet Brigade

Se også: