Londonbeat – I’ve Been Thinking About You

Londonbeat kom som et friskt og dansbart pust inn på listene senhøsten 1990, men gruppen maktet aldri å etablere seg som navn.

Trioen Jimmy Helms, Jimmy Chambers og George Handler hadde på 80-tallet funnet tonen sammen som korister for navn som Paul Young ->, Madness -> og Fine Young Cannibals. I 1987 bestemte de seg for å satse på egen hånd, og fikk først suksess i Nederland med 1988-låten There’s a Beat Going On. Med seg fikk de en fjerdemann, William Henshall, slik at Londonbeat fremstod som en kvartett.

Litt senere samme år våknet britene, da 9 A.M. (The Comfort Zone) maktet å krype inn på topp 20 på de britiske listene. Debutalbumet, Speak, ble derimot forbigått i fullstendig stillhet.

Stillhet ble derimot ikke ved album nummer to og den førende singlen I’ve Been Thinking About You. Med friske rytmer som skulle peke frem mot langt senere låter av tiåret, skjøt den i oktober og november 1990 skyhøyt opp på listene i mange land. Den ble en av årets storselgere, toppet i fjorten land – men strandet som en nummer to i Norge.

Vi var blant de landene hvor utgivelsen ble labrest mottatt, og kanskje var den litt typiske soul-inspirerte vokalen noe forut sin tid?

Londonbeat fulgte opp med låten A Better Love, som slett ikke gjorde det så ille. Deretter gikk det adskillig tråere, og kun You Bring on the Sun smakte av noe som kunne kalles en suksess senere. På forsommeren 1992 maktet den også å krype seg inn på VGs singleliste (nr. 9) – og forhindret dermed Londonbeat i å ble merket med døgnflue-stemplet.

Samme året startet også besetningen å variere, og et tredjealbum i 1994 ble vel nærmest en fiasko. Trioen, nå uten Handler, deltok også i den britiske uttakningen av Eurovision i 1995 – noe som ikke gikk så veldig bra, og gruppen ble i realiteten oppløst ikke lenge etter.

Fra 1999 samlet igjen Jimmy Helms sammen Londonbeat med varierende medlemmer, uten at nye innspillinger fikk så veldig mye oppmerksomhet. Med Helms har gruppen derimot fortsatt med nye innspillinger og klubbopptredner og skapte seg en viss posisjon på klubblistene. Flere ganger med diverse remikser av 1990-suksessen med I’ve Been Thinking About You.

Londonbeats foreløpig siste utgivelse var oppsummeringen 30 years fra 2019.


LONDONBEAT

I’ve Been Thinking About You
(Jimmy Chambers/George Chandler/Jimmy Helms/William Henshall)
1990 Anxious
Produsert av Martyn Phillips
Utgitt på albumet In the Blood