Roxette – It Must Have Been Love

Da Roxette ble forespurt om et spor til den kommende dramakomedien Pretty Woman, hadde duoen enkelt og greit ikke tid til å komme opp med en helt ny låt.

De fant i sted frem den helt ukjente julesinglen It Must Have Been Love (Christmas for the Broken Hearted), som den gang i 1987 hadde vært en stor hit hjemme i Sverige. Og ingen andre steder.

Høytidsreferansene ble skrevet om i tekstlinjene, og med solid hjelp fra den populære Pretty Woman – fikk Roxette en av 1990s virkelige store låter. Og kanskje en av de få fra dette året, som skulle vise å kunne overleve på radioene i årene som kom.

Etter suksessen med The Look på vårparten 1989, hadde Gessle og Fredriksson mot de fleste odds maktet å ri videre på bølgen etter gjennombruddet. Oppfølgeren, Dressed for Success – som opprinnelig hadde vært deres førstevalg fra Look Sharp i Sverige – ble kanskje bare en moderat hit.

Men deretter slapp de Listen to your Heart, som i sin pompøsitet var som skapt for power-elskende amerikanere. Brått tok den Roxette til deres andre nummer 1 i USA, og ble til manges store overraskelse fulgt av en nummer 2 i det tilsynelatende anonyme albumsporet Dangerous. Riktignok i en helt annen innpakning enn man hadde hørt på Look Sharp.

Resultatet var at Roxette spesielt i USA, og delvis i Storbritannia, gikk ut av 1989 som en av årets virkelige store navn. Slikt ble lagt merke til, og det var ikke til å komme fra at forespørsler om låter til film og TV startet å komme.

Pretty Woman viste seg å være et helt riktig valg når duoen først takket ja, og It Must Have Been Love ble forsiktig mikset om fra originalinnspillingen tre år tidligere. Mye av arrangementet, ble beholdt, og man unngikk dermed å blåse den opp til å innpasse seg amerikanske radiostasjoner for mye.

Selv om den i sin tid ikke gikk helt til topps hos i Storbritannia, er den vel kanskje den Roxette-låten som huskes best blant britene i dag. Og musikkpressen har ofte trukket frem Marie Fredrikssons vokal som innspillingens absolutte styrke, der Gessle og produsent Clarence Öfwerman unngikk å blåse det hele opp med stort kor og effekter.

It Must Have Been Love var Maries låt.

Etter denne listetopperen, trakk Roxette seg noe tilbake for å forberede enn oppfølger til Look Sharp. Senvåren 1991 viste duoen at de slett ikke var et blaff og formelig okkuperte de fleste radioer og lister med Joyride.


ROXETTE

It Must Have Been Love
(Per Gessle)
1990 EMI
Produsert av Clarence Öfwerman
Utgitt på soundtracket til Pretty Woman