Shanice – I Love Your Smile

Shanice var historien om ei mor og ei tante som reiste til Los Angeles for å søke lykken i musikkbransjen. Da de oppdaget at datteren hadde adskillig større talent, dannet søstrene i stedet et eget management for jentungen.

Resultatet ble at Shanice Lorraine Wilson allerede ni år gammel fikk både reklameoppdrag, men ikke minst ble en del av det populære barneshowet Kids Incorporated. En serie som også fostret kommende navn som Martika ⟶ og Jennifer Love Hewitt.

Forløperen til sangkarrieren fikk hun gjennom deltakelse i alle reality-shows mor, Star Search, hvor hun deltok allerede elleve år gammel. Og tre år senere fikk stemmen hennes nok oppmerksomhet, til at A&M signerte henne.

De første utgivelsene i 1987 og 1988 ble mildt sagt bare moderate suksesser, men stemmen vekket adskillig sterkere navn innen amerikansk musikkliv. Motown fanget Shanice opp ved inngangen til 90-tallet, og fikk med stjerneprodusenten Narada Michael Walden ⟶ som bakmann og låtskriver.

Walden kom rett fra spakene fra Whitney Houstons ⟶ tre første album, og hadde i 1990 nettopp vært med å modernisere hennes stil og sjanger inn mot det nye tiåret.

Denne innflytelsen var ikke vanskelig å gjenkjenne i Shanices låter. Og hun fikk også gjennomgå noe, spesielt i Vesten, over å være litt for mye «Whitney Houston». Spesielt i opptredener og musikkvideoer.

I Love Your Smile skulle i 1991 bli hennes desidert mest populære låt, og den var vel også et nokså friskt og gjenkjennelig pust blant de andre låtene på albumet Inner Child.

Versjonen som ble populær i USA dette året, var også noe forskjellig fra miksen som slo an i Europa året etter – deriblant Norge. Låten gjorde det skarpt i svært mange land, og var en innspilling som absolutt skilte seg ut blant de andre trendene som rådet listene dette året.

Shanices utgivelser videre ble nok for farget av stemme og fraseringer, til at hun fikk en videre karriere i Europa. Men hun beholdt lenge et godt navn hjemme i Statene, der låter som Saving Forever for You (1994) og When I Close My Eyes (1999) begge ble store hits.

Hun var også å høre i det originale soundtracket for Pocahontas i en duett med Jon Secada.

I overgangen til 2000-tallet ble Shanice litt overraskende droppet av plateselskapet, etter et ønske om et par års pause til fordel familie.

Hun maktet aldri å få karrieren tilbake til de gamle høyder, og det siste gode tiåret har hun stort sett bare kommet ut med sporadiske låter og utgivelser.

Fra 2022 kunne derimot alle amerikanske barn høre stemmen hennes i vignetten til Sesam Street-avlederen, Mecha Builders.


SHANICE (f. 1973)

I Love Your Smile
(Jarvis Baker, Narada Michael Walden, Shanice Wilson, Sylvester Jackson)
1991 Motown
Produsert av Narada Michael Walden
Utgitt på albumet Inner Child