2 Unlimited – No Limit

2 Unlimited var en nederlandsk duo med base rett over grensen, i Antwerpen, Belgia. I en femårs-periode var duoen blant de mest populære navnene innen euro-dancen.

Prosjektet var skapt av de belgiske produsentene Jean-Paul De Coster og Phil Wilde, som uten egentlige frontfigurer overraskende fikk en hit under navnet Bizz Nizz i 1991.

Oppmuntret over blant annet å ha maktet en topp 10-plassering i Storbritannia, fortsatte duoen samarbeidet. De hyret inn Amsterdam-basserte Ray Slijngaard til å legge på en rap til de opprinnelige instrumentale låtene. Og til deres overraskelse, kom en demo i retur med en Anita Doth på kvinnelig vokal i tillegg.

2 Unlimited ble deretter skap med Slijngaard og Doth som frontfigurer, og den noe stakkato og frenetiske formen for dance ble fra første stund fine suksesser i Benelux-landene. Med 1992-låten Twilight Zone spredte suksessen seg til det britiske markedet, og i mai samme år – stømmet Workaholic duoen inn også på de norske listene.

Dette var imidlertid bare innledningen, for i februar 1993 ble første låt – No Limit – fra duoens andre album lansert. Den skilte seg klart ut blant samtidige dance-låter, med sine stakkato og markante synth-riffs. Noe som kritikerne i sin tid kalte for «techno-rave». Låten skulle gå til topps i store deler av Europa, og viste produsentenes egen evne til å lage fengende melodilinjer kontra pulserende rytmer.

Det figurerte to offisielle versjoner av låten, en med rapp og en uten. I Norge ble rapp-versjonen den mest spilte av disse.

I motsetning til en god del samtidige navn, maktet også 2 Unlimited også å selge godt av selve albumet låten var utgitt fra. Selvfølgelig navngitt No Limits. Noe som skyldes at duoen hadde flere klubblåter på lur, som for eksempel den etterfølgende Tribal Dance. En nummer 4 i mai 1993, og da allerede prosjektets fjerde single på de norske listene.

2 Unlimited ble aldri noen yndlinger hos musikkpressen. Til det var de for kommersielle og konvensjonelle. De visst nøyaktig hva publikum ønsket, og sørget for det hele seksten mer eller mindre suksessfulle låter på de europeiske listene frem til 1996. En av de største blant disse, var utvilsomt 1994-singlen The Real Thing. En nummer 5 i Norge.

De norske låtkjøperne var likevel noe mer moderate i mottakelsen av duoens utgivelser, og 2 Unlimiteds siste store låt her til lands ble Nothing Like the Rain sommeren 1995.

Duoen holdt ut også gjennom året som kom, med et samlealbum og en ny europeisk hit i Jump for Joy. Men deretter førte uenigheter til at Slijngaard og Doth trakk seg fra 2 Unlimited, og nye vokalister maktet aldri å fylle danseskoene til å videreføre suksessen. I 1999 var 2 Unlimited i realiteten historie.

Siden har det kommet remikser fra prosjektet med jevne mellomrom, og den egentlige duoen med Slijngaard og Dorth var igjen samlet i en periode fra 2012 til 2016 til både nye låter og nyinnspillinger av 90-tallets utgivelser.

2 Unlimited eksisterer ennå i dag med Slijngaard som frontfigur, men Dorth har siden blitt erstattet.


2 UNLIMITED

No Limit
(Phil Wilde/Jean-Paul De Coster/Ray Slijngaard/Anita Dels)
1993 ZYX
Produsert av Phil Wilde og Jean-Paul De Coster
Utgitt på albumet No Limits!