Ace Of Base – All That She Wants

Da vi gikk inn i nyåret 1993, hadde Ace Of Base to låter helt på toppen av de norske listene. Wheel of Fortune var den første. All That She Wants skulle bli den største.

Det vil si, ikke helt i Norge. Førstnevnte toppet nemlig VG-lista før jul, men det skulle aldri All That She Wants klare å gjøre. Men den ble med sine 17 uker derimot liggende inne på listene en måned lengre.

Slik var det ikke på det store markedet. Låten ble der kvartettens virkelige gjennombrudd. Den gikk til topps i Storbritannia, og sørget også for solid oppmerksomhet på viktige Billboard. Wheel of Fortune hadde stort sett bare vært populær i Skandinavia.

Låtene var forholdsvis like, med sitt reggae-lignende komp blandet med en enkel og nesten naiv melodilinje. I USA ble den omtalt som en av de «særeste» låtene på lenge, da produksjonen tydelig forvirret de amerikanske lytterne. Den kjølige innpakningen til de tradisjonelle «varme» reggae-rytmene var noe nytt.

I USA ble også låten populær en god stund etter at den hadde blitt spilt godt og lenge både i Norge og Europa for øvrig, og albumet «over there» – Happy Nation – ble også kraftig remikset til det amerikanske markedet.

Mens Ace Of Base holdt markedet og radioene varme med tittelsporet som en ny hitsingle utpå våren, gikk kvartetten også i studio for å spille noen helt nye låter til den amerikanske utgaven.

Der ble albumet utgitt som The Sign, med tittelsporet som en førende single. I Norge kom denne låten inn på våre listen i november 1993, men det var først på nyåret at denne utgivelsen tok fullstendig av og sørget for Ace Of Base gikk helt til topps også på Billboard.


ACE OF BASE

All That She Wants
(Joker/Buddha)
1992 Mega
Produsert av Joker, Buddha og Denniz Pop
Utgitt på albumet Happy Nation